KRAJ LOŠE SERIJE

Dinamo se poigrao s Istrom i prekinuo post - slavili su sa 4:0

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo se poigrao s Istrom i prekinuo post - slavili su sa 4:0
30.11.2014.
u 16:55
Momčad Igora Pamića nije imala šanse.
Pogledaj originalni članak

U sjeni svih problema koji nam zadnjih dana muče nogomet, sama igra sve manje zanima ovaj frustirani narod. Pa više frustracije ne dolaze liječiti ni na stadion. Dinamo nije privukao mnogo gledatelja, toplo, ali vlažno vrijeme prikovalo je ljude uz obiteljsku trpezu, a ni gostujućih navijača nije došlo mnogo. Vidjeli smo ih putem od Zagreba, nekoliko kombija i automobila koje je policija kontrolirala na tri punkta, već na naplatnim kućicama u Lučkom, pa nakon Učke i onda na kraju autoceste pred Pulom. Naravno, i na ulazu u stadion na kojem ih na kraju bilo oko 150. Dinamo je došao obezglavljen, ni Zdravka Mamića, ni predsjednika Barišića, ni direktora Svetine, došli su samo direktor stadiona Sakoman i financijski direktor Škegro, te šef sigurnosti Antolić.

ISTRA - DINAMO 0:4 (Pjaca 2', Soudani 51', Fernandes 70', Andrijašević 90+2')

Ni momčadi Istre i Dinama nisu baš u nekakvoj formi, Istra je zadnji put pobijedila u 13. kolu (1:0, Slaven Belupo), a Dinamo se igrom sramotio po Europi, a kod kuće je također pokazao slabosti i srećom da Hajduk nije želio igrati, pa su plavi uspjeli 'pobijediti' barem u toj utakmici. A na terenu su zadnji put slavili, kad i Istra, tada je Osijek dobio pet komada. A Zoran Mamić i Igor Pamić bili su ipak dobro raspoloženi pred početak, pa su se i naguravali prije rukovanja sa sucima.

Već nakon minute i 52 sekunde još je nasmiješeniji mogao biti trener Dinama, nakon Soudanijev lopte Pjaca je zabio preciznim, prizemnim udarcem u suprotni kut. Plavima je baš trebao takav rani pogodak, da se oslobode. I nisu tu stali, iako se mekani teren počeo raspadati već nakon 15 minuta, plavi su dobro kombinirali, imali nekoliko poluprilika,a najbliži pogotku bio je Pjaca kad je u padu uspio tući, ali je pogodio prečku.

Bolju igru Dinamo nije uspio materijalizirati uvjerljivim rezultatom, a kako se bližilo poluvrijeme i plavi su izgubili na kvaliteti igre,

U nastavak su opet Zagrepčani ušli dobro i to im se brzo isplatilo, Pjaca se sjajno snašao pred golom Istre, gurnuo za Soudanija koji je lako zabio. Tako je ovaj dvojac našao put iz crne rupe u koju su upali igrači Dinamo. Još je 20 minuta prije kraja zabio Fernandes za 3:0 i Andrijašević u drugoj minuti sudačke nadoknade za uvjerljivu pobjedu od 4:0.

Samo, ne smiju se plavi zavaravati ni s ovom pobjedom, igra nije bila blistava, ali za HNL dovoljno dobra. No, da li i za Rijeku s kojom plavi igraju u sljedećem kolu? Jer, u pojedinim trenucima utakmice činilo se da je opet falilo žara, volje, a to se tijekom utakmice ozbiljnoj momčadi ne bi smjelo događati. Koliko god da je kvalitetom nadmoćnija suparniku i mogla je jučer slaviti mnogo uvjerljivije.

>> Problem je u psihi, da imamo ozračje kao Rijeka, bili bismo puno bolji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DI
dinamojavolim1
16:55 30.11.2014.

bio sam prezivcan u cetvrtak...ugasio tv kad su rumunji zabili ali drugi dan sve po starom,cekam slijedecu tekmu jer ipak to je DINAMO i gad gubi i kad pobjedjuje to je DINAMO i tko god bio u upravi,to ce uvijek biti DINAMO

LI
LigaPrvaka
16:54 30.11.2014.

veselimo se povratku Fernandeza

SA
santos008
17:02 30.11.2014.

U Puli BBB skandiraju ;''Mamicu cigane''.Josipovicu zasto se ne javis na ove uzvike ili bi se javio da su vikali:''Mamicu Srbine''.Zar ovo gospodine predsjednice nisu rasisticki povici ili vi stojite iza ovih BBB ,kao sto ste stali i iza ''Torcide'' i 92 njezina clana.