STOPER NA ODLASKU

Zoran Mamić se odrekao Gordona Schildenfelda?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zoran Mamić se odrekao Gordona Schildenfelda?
10.01.2016.
u 16:00
Gordon Schildenfeld ima godišnja primanja od čak 550 tisuća eura, što ne bi bilo golemo opterećenje za Dinamovu blagajnu kada bi taj igrač bio standardan i u kontinuirano igrao. A nesretni Šifo, na žalost, ima kontinuitet samo u – ambulanti.
Pogledaj originalni članak

Oprašta li se Gordon Schildenfeld (30) od Dinama prije nego što je odigrao ijednu utakmicu za plave? Dok Šifo mudro šuti (jučer se nije javljao na naš telefonski poziv), Grci naveliko nagađaju o mogućem ekspresnom povratku Šibenčanina u Atenu, odnosno Solun. I to na zanimljiv način. Naime, mediji u Grčkoj tvrde da je Gordon, za vrijeme odmora u Ateni, ponudio svoje usluge na dvije adrese, PAOK-u i Panathinaikosu, klubovima u kojima je proveo dio karijere. Nagađa se pritom kako je Šifo “nanjušio” da se u Dinamu ovoga proljeća na njega ozbiljno ne računa te da je brže-bolje pokušao aktivirati plan B. U Grčkoj je on i dalje zvijezda jer je u dvije godine bio jedan od najboljih stopera tamošnje lige, međutim, danas su Grci pomalo skeptični prema Šifinu stanju budući da je iza njega šestomjesečna stanka.

Plavi tragičar

Otkad se vratio u Dinamo prošloga ljeta, Gordon se prometnuo u najvećega tragičara plave svlačionice nizajući ozljedu za ozljedom, pa danas nitko ne može sa sigurnošću reći u kakvom je zdravstvenom stanju. Kada je zdrav i spreman, on je i za Dinamo, i za oba grčka kluba, golemo pojačanje. Prvoklasni stoper, znalac koji majstorski čita igru, čvrst i pouzdan u dvobojima... No, vratimo se početku priče: zašto je Gordon Schildenfeld uopće aktivirao svoju grčku opciju? Najvjerojatnije zato što je shvatio da ga Dinamov trener Zoran Mamić nema u planovima za proljetni dio prvenstva, što automatski znači ni za ljeto. Oni koji bolje poznaju odnose u Dinamu, odnosno između Zorana i Zdravka Mamića, odmah će se sjetiti kako je oko Schildenfelda između braće prošloga ljeta nastao spor, jednako kao svojedobno u slučaju Ognjena Vukojevića. Predsjednik Zdravko inzistirao je da Gordon dođe u Dinamo, dok je Zoran bio protiv takve ideje smatrajući kako mu Šifo nije potreban, stajući tako i u obranu svoga “izuma”, Argentinca Leonarda Sigalija. Ispostavilo se kako je Zoran imao dobar nos jer tihi, samozatajni gaučo imao je sjajnu godinu pa se Šifina odsutnost zapravo i nije osjetila.

Preskup da ne igra

Zoran je tako ostao uvjeren kako će mu u proljeće za obranu naslova na stoperskim pozicijama biti dostatni Jeremy Taravel, Filip Benković i Leonardo Sigali te, po potrebi, i Portugalac Goncalo. Za svaki slučaj na pripreme će i juniori Kalaica i Soldo, no oni su još prezeleni za jake seniorske natjecateljske utakmice.

Na kraju, dolazimo i do najvažnije stavke u ovoj zavrzlami: Gordon Schildenfeld ima godišnja primanja od čak 550 tisuća eura, što ne bi bilo golemo opterećenje za Dinamovu blagajnu kada bi taj igrač bio standardan i u kontinuirano igrao. A nesretni Šifo, na žalost, ima kontinuitet samo u – ambulanti. Stoga se i ne treba čuditi kada bi se ovoga siječnja pojavila opcija sporazumnoga raskida između Dinama i Gordona Schildenfelda.

Osim ako izvršni predsjednik još jednom snagom svoga autoriteta ne bi iskusnom stoperu dao još jednu šansu za povratak... Gordon Schildenfeld u Dinamu je od 2006. do 2008. godine odigrao 47 utakmica, a nakon toga igrao u Turskoj, Austriji, Njemačkoj, Rusiji i Grčkoj. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 23 utakmice, bio je i na SP-u u Brazilu, ali i tamo se – ozlijedio.

>> Dinamovo 'pojačanje' Schildenfeld odlazi, a nije igrao ni sekunde

Pogledajte na vecernji.hr