ZORAN MAMIĆ:

Za Šituma već imamo kupce, Henriquez će doći spreman

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Za Šituma već imamo kupce, Henriquez će doći spreman
09.05.2015.
u 08:28
'Mislim da će u finalu igrati Juventus i Barcelona, Real će bez Luke teško proći.'
Pogledaj originalni članak

Iako je prvotno zamislio reprezentativce (Pjaca, Ademi, Soudani, Henriquez) ranije poslati na odmor, već 21. svibnja, kako bi se ipak malo odmorili nakon naporne sezone i ranog početka priprema 11. lipnja, Dinamov trener Zoran Mamić izabrao je drugu inačicu osvježenja svojih igrača...

– Po svemu sudeći, nakon finala kupa (20. svibnja), svi idemo u Rovinj, gdje ćemo deset dana trenirati i aktivno se odmarati! Iz Rovinja ćemo putovati u Pulu na utakmicu s Istrom, a vraćamo se u Zagreb uoči okršaja s Rijekom u posljednjem kolu – obznanio je trener.

Angelo na širem popisu

Čileanski napadač Angelo Henriquez na širem je popisu reprezentacije svoje zemlje za nastup na Copa Americi, domaćin koje je baš Čile. Natjecanje traje od 11. lipnja i završava 4. srpnja, a pripreme Čilea počinju 24. svibnja. Henriquez bi, dakle, nakon finala kupa trebao otputovati u Čile, a bude li na užem popisu izbornika Jorgea Sampaolija, tada bi Dinamo mogao biti u problemima i ne bi imao Čileanca do početka sezone..

– Vidjet ćemo što će biti. No što god bude, Henriquez će se u Zagreb vratiti spreman i u natjecateljskom ritmu – kaže Mamić, kojeg smo upitali i prati li Marija Šituma, napadača talijanskog drugoligaša Spezije, kojeg je nahvalio trener Nenad Bjelica:

Bez Machada

– Šitum je naš igrač na posudbi i naravno da ga pratimo. Već je stiglo nekoliko ponuda talijanskih prvoligaša za njega, vidjet ćemo što će biti na kraju sezone. Uglavnom, njegov povratak u Maksimir ovoga ljeta nije aktualan, popunjeni smo na tim pozicijama i ne bi bilo dobro da sad Šitumu prekidamo kontinuitet dobrih igara – objasnio je trener, koji za gradski derbi protiv Zagreba, ne može računati na "požutjelog" Machada.

Mamić se nije želio upuštati u prognoze raspleta borbe za ostanak u Prvoj HNL, a o polufinalnim dvobojima Lige prvaka kaže:

– Neće biti iznenađenje finale Juventus – Barcelona! Realu će biti užasno teško nadoknaditi minus iz Torina, posebno ne budu li spremni Benzema i Modrić. A čak ni Bayern ne može protiv ove Barcelone napraviti čudo – rekao je Dinamov trener Zoran Mamić.

>> Mario Šitum uskoro će biti reprezentativac!

Pogledajte na vecernji.hr