Jedna od lošijih sezona

Zoran Mamić slab kao Moyes, upisao tri poraza zaredom

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Zoran Mamić slab kao Moyes, upisao tri poraza zaredom
15.05.2014.
u 09:30
- Mislim da neće biti smjenjivanja. Potresi i nisu potrebni, koliko god je ružno dvaput izgubiti od istog suparnika i ne stvoriti priliku za gol, ali to je nogomet
Pogledaj originalni članak

Kad je počinjala ova nogometna sezona na koju će u subotu pasti zastor, Dinamo je jasno postavio svoje ciljeve – osvajanje dvostruke krune i ulazak u Ligu prvaka.

Kad se danas podvuče crta i uspoređuje s tim ciljevima, onda je Dinamu ovo jedna od lošijih sezona u posljednje vrijeme. Ni prošle sezone plavi nisu osvojili kup (Hajduk), ali su igrali u Ligi prvaka. Naime, u Ligu prvaka nisu ušli nakon što ih je izbacila bečka Austria, pa su planirali prezimljavanje u Europskoj ligi, ali Ludogorec, Černomorec i PSV bili su prevelike prepreke i plavi su osvojili jedan jedini bod. Sad su izgubili i u finalu kupa, tako da su osvojili samo Superkup svladavši Hajduk i prvenstvo.

Ilija: Ne trebaju potresi

- Ne bih sezonu nazvao neuspješnom, nije riječ o podbačaju. Za mene nije iznenađenje što je Rijeka osvojila kup, i prije finala rekao sam da je Rijeka na 120 posto, a Dinamo, koliko god se trudio, a trudio se, nije uspio doći na pravu razinu. Pa u dvije utakmice nije zabio gol, nije stvorio ni pravu priliku - kaže Ilija Lončarević, nekadašnji trener Dinama.

Dinamo je upisao još jedan negativan detalj, od sezone 2004./2005. nije izgubio tri utakmice zaredom. Bio je nekoliko puta blizu kad je gubio u Ligi prvaka, ali svaki put se u trećoj utakmici izvukao. Trener koji je vodio plave kad su nanizali ta zadnja tri uzastopna poraza bio je upravo Lončarević.

- A je l'?! Kako ste iščupali taj podatak? No dobro, iako ne bih uspoređivao te sezone.

Da je danas netko drugi na klupi plavih, teško bi preživio takvu lošu seriju, No, inače impulzivni Zdravko Mamić vjerojatno neće dirati brata Zorana.

- Mislim da neće biti smjenjivanja. Potresi i nisu potrebni, koliko god je ružno dvaput izgubiti od istog suparnika i ne stvoriti priliku za gol, ali to je nogomet. Dinamo je imao puno problema s ozljedama igrača, umorni su - dodaje Lončarević.

Sada je upitno kako će Dinamo dalje. Naime, i u ovu je sezonu ušao s velikim ambicijama, doveo je puno igrača, potrošio dosta novca, a na kraju nije dobio ono što je želio. Jer, neki su igrači ozlijeđeni i sad će se morati sastavljati nova momčad, klub će morati dovesti nove igrače.

Zoki kao David Moyes

S obzirom na brojne izostanke, nismo upoznali ni Zorana Mamića kao trenera, bilo je previše osipanja sastava da bismo ga do kraja mogli procijeniti.

Napravio je dosta dobrih stvari, ali bilo je i promašaja. Sigurno mu u CV-u neće lijepo izgledati tri poraza zaredom, iako se to događa i drugima.

Ove je sezone Manchester United triput uzastopno poražen, a to mu se nije dogodilo 13 godina.

>> Kup i Ligu prvaka Dinamu su odnijeli vratari

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

BA
balic
09:44 15.05.2014.

Najlosija Dinamova sezona.. je , Zoran ce ostati da je i u Europskoj ligi osramocen i u ligi prvaka dok bi brat mu svakog drugog trenera u suradnji sa bratom Zoranom odavno smjenio.. Znaci ipak je Dinamo klub obitelji(brace) Mamic tzv. firma mamicevih..

VK
vječni krojf
11:29 15.05.2014.

Ahh vi prognozeri,vi ste prije ovog prvenstva prognozirali da ce Hajduk pa mozda i Rijeka preskociti Dinamo.Kako vidite Hajduk je opet zaostao na nekih-20 a vi i to preziveli.Vi zivite vjecno.

Avatar balen
balen
13:46 15.05.2014.

Ima da mu Zdravko j..e milu majku!!!