Premijer na finalu

Zoran Milanović: Ovo zlato dio je nacionalne kulture

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Zoran Milanović: Ovo zlato dio je nacionalne kulture
12.08.2012.
u 22:09
Ovo je prvi puta da gledam uživo neki olimpijski finale. Imam sreću da sam ovdje kao predsjednik Hrvatske vlade i ne znam hoće li se ovo ikada ponoviti.
Pogledaj originalni članak

- Ovo je prvi puta da gledam uživo neki olimpijski finale. Imam sreću da sam ovdje kao predsjednik Hrvatske vlade i ne znam hoće li se ovo ikada ponoviti. Zato je to jedinstven doživljaj i veliki ponos. Jedino mi je žao zbog naše organizacijske pogreške nisam stigao i na utakmicu rukometaša - kazao je premijer Zoran Milanović.

Je li vaterpolsko zlato dokaz da se isplati investirati u hrvatski sport?

- Ovo nije profitabilan sport i od zlatnih vaterpolista nitko se neće obogatiti. Ovo nije biznis, no ovo je dio nacionalne kulture.

Hoćete li se založiti za naknade za sportsku izvrsnost?

- To je na programu Vlade, bilo je na doradi i vraća se na dnevni red u rujnu. (db)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

AT
atomised
23:02 12.08.2012.

" Imam sreću da sam ovdje kao predsjednik Hrvatske vlade i ne znam hoće li se ovo ikada ponoviti. " Zoki neuobičajeno iskreno govori o svojim vrlo uteljemljenim strahovima da do sljedećih olimpijskih igri ne bude više u premijerskoj fotelji.

DU
Deleted user
23:25 12.08.2012.

Nastavlja se nevjerojatan niz izjava Milanovića! Neshvatljivo prosječnom umu!? Kako može vaterpolo biti dio nacionalne kulture kad se radi o sportu!? Kako može govoriti o profitabilnim sportovima kad je sport per definitionem neprofitna djelatnost, a eventualno se oko njega okreću novci sponzora i oglašivača (npr. tenis). Bolje mu da zašuti jer čim progovori odmah otklonjena svaka sumnja da je on "štof" za državnika...

ĆA
ćaćaća
22:49 12.08.2012.

to je samo zato jer je on bio nazočan:)