UTRKA U AUSTRIJI

Zrinka Ljutić ponovo u 10 najboljih! Izvrstan rezultat hrvatske skijašice u veleslalomu

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
FIS Alpine Ski World Cup - Women's Giant Slalom
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS
FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
28.12.2023.
u 14:28
Za prvoplasiranom Mikaelom Shiffrin zaostala je sekundu i 52 stotinke. Na postolju su još Federica Brignone sa 36 sekundi zaostatka za Amerikankom i Sara Hector koja je za Shiffrin kasnila 45 stotinki
Pogledaj originalni članak

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić izborila je deseto mjesto u veleslalomu u austrijskom Lienzu. Prva je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin s vremenom 1:04.16. Ljutić je za njom zaostala sekundu i 52 stotinke. Na drugom je mjestu bila Talijanka Federica Brignone sa zaostatkom od 36 stotinki, a trećeplasirana je završila Šveđanka Sara Hector s 45 stotinki zaostatka.

U prvu je vožnju krenula sa startnim brojem 20 i završila ju je na 16. mjestu s vremenom 1:03.81 i 1.99 sekundi zaostatka za vodećom Shiffrin što joj je dalo dobru priliku da izbori još jedan lijep plasman. 

VEZANI ČLANCI:

NOVI TALENTI

Ovo su najveće nade hrvatskog sporta. Novi Kostelići i Modrići koji bi trebali obilježiti 2024. godinu

Martin Baturina već s 19 godina postao je Dinamova desetka, preuzevši je od Brune Petkovića i nametnuvši se kao energični inovativni lider nezasitnoga pobjedničkoga mentaliteta na terenu. On je mladić koji se ničega ne ustručava, ne libi, ni pred čim ne uzmiče. Sa svojim životnim motom 'nikome ne priznajem da je bolji od mene' savršeno se uklapa u profil reprezentativca iz Dalićeve ere.

Zrinki Ljutić je ovo drugi najbolji rezultat karijere u veleslalomu. Bolja je bila početkom mjeseca u Tremblantu kada je utrku završila na sedmom mjestu. Leona Popović danas nije nastupila, vjerojatno kako bi se usredotočila na sutrašnji slalom.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:26 28.12.2023.

Čestitam!