ZVONKO ZUBAK Cici do lipnja moram svaki mjesec plaćati 9000 eura. Još ne znam tko će biti naš novi trener

Zubak: Niko, reci svome tati Zlatku da ide na liječenje od alkoholizma

23.02.2009.
u 20:01
Pogledaj originalni članak

Napokon se oglasio i predsjednik Croatije Sesveta Zvonko Zubak u povodu razlaza sa svojim dugogodišnjim prijateljem, trenerom Zlatkom Kranjčarom.

Zubaku je teško pao taj rastanak jer je bio uvjeren da radi s najboljim trenerom u Hrvatskoj i nikada nije želio reći niti jednu ružnu riječ o Kranjčaru. Kaže kako mu je čak i supruga sugerirala da ne otvara frontu s prijateljem.

Ne namećem sina
Je li vas pogodilo što se priča da ste sina Matiasa pokušali nametnuti Kranjčaru?, pitali smo Zubaka.

- Nikada niti jednom treneru Sesveta nisam nametao svoga sina, pa ni Cici. Mogao sam ga za 50.000 eura ugurati u prvu momčad bilo kojega hrvatskog kluba, a u svom, za koji dajem 10 milijuna kuna godišnje, on ne igra - kaže Zubak.

Sukob s Kranjčarom nastao je zbog trojice igrača koje je trener stavio na popis za Varaždin.

- Morao sam reagirati, jer ta trojica nisu igrala niti jednu pripremnu utakmicu, a on ih je želio povesti u Varaždin. Jer je to obećao njihovim roditeljima i menadžeru Topiću. Nažalost, moram reći i neugodnu istinu: trener Zlatko Kranjčar, zajedno s Tomom Ivkovićem, zakasnio je na autobus u Varaždin, bio je alkoholiziran, kao i svaki dan otkada je trener Sesveta!

Ali, zašto ste mu to tolerirali?

- Zato što sam sentimentalan prema njemu i smatrao sam ga čovjekom i prijateljem. Stalno sam si govorio, daj mu novu šansu, a vjerovao sam i Ivkoviću, koji je rekao da će ga držati pod kontrolom.

Nosili su ga u sobu
Zubak priča kako je Kranjčara zatekao pijanoga i u Zadru, za vrijeme dvoranskog prvenstva.

- Bio je u društvu Balabana i Šokote i najavio im je kako će obojica igrati za prvu momčad Dinama kada im on bude trener. Bio je tako alkoholiziran da me nije ni prepoznao. Dečki su se samo smijali. Ondje je jednom zgodom i pao niz stube, pomoćnici su ga nosili u sobu...

Niko Kranjčar kaže da tata nije želio sagnuti glavu?

- Niko bi trebao pomoći ocu, reći mu da se ostavi nogometa i ode na liječenje. Žao mi je, ali morao sam reći istinu, jer ne dam na sebe i svoj klub - zaključio je razočarani Zubak.

Pogledajte na vecernji.hr