Dinamov navijač

Župnik Martinković: Glasan sam, ali ne psujem

Foto: Pixsell
Župnik Martinković: Glasan sam, ali ne psujem
18.10.2011.
u 21:44
Vukovarski svećenik na zapadnoj tribini, ali i u 'kavezu' s BBB-ima.
Pogledaj originalni članak

Uza sve svoje obveze, Mato Martinković, župnik vukovarske Kraljice mučenika, koji je od malih nogu vatreni navijač Dinama, nađe vremena i da pogleda poneku utakmicu voljenog kluba. Župnik Martinković bio je na maksimirskim tribinama i jučer protiv Ajaxa.

– Ovisno o obvezama, odem pogledati europske utakmice i svakako derbije s Hajdukom. Isto tako, kad god Dinamo igra u Vinkovcima i Osijeku, odem i na te utakmice – kaže Martinković, koji je prvu Dinamovu utakmicu uživo gledao još 1986. godine.

Tijekom školovanja nije baš često mogao odlaziti na utakmice, a događalo se, kako sam kaže, da katkad i bez dopuštenja poglavara ode na utakmicu. U mlađim godinama, tijekom školovanja i na Bogosloviji, rekreativno je igrao nogomet, a kaže da su ga suigrači zbog stila igre zvali Cvitanović ili Cvitko.

– U početku sam išao na istok, a u posljednje vrijeme najčešće idem na zapad. Prije dvije godine u Zadru sam bio u 'kavezu' s BBB-ima. Mogu slobodno reći da sam jedan od najvatrenijih navijača na zapadu. Glasan sam, ali nikada ne psujem – kaže župnik.

O njegovoj ljubavi prema Dinamu govori i činjenica da je radi utakmica prekidao ljetovanja, a zanimljivo je da ga je prije utakmice u Zagrebu sa švedskim Malmöom u navijačkoj odori vidio i nadbiskup Marin Srakić.

– Bio sam sav u plavom, u Dinamovim bojama, kada smo se sreli. Samo se nasmijao – prisjeća se župnik.

Vukovarskog župnika prije utakmice u Zagrebu sa švedskim Malmöom u navijačkoj odori vidio je i nadbiskup Marin Srakić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.