NA WIMBLEDONU

Đoković dobio istomišljenika oko isljučenja Rusa i Bjelorusa, evo što kaže

Foto: SATISH KUMAR/REUTERS
Tennis player Novak Djokovic visits the Serbia pavilion at Expo 2020, in Dubai
Foto: PATRICK HAMILTON/BELGA/PIXSELL
TENNIS AUSTRALIAN OPEN MEN QUARTERFINALS DJOKOVIC ZVEREV
Foto: SATISH KUMAR/REUTERS
Tennis player Novak Djokovic visits the Serbia pavilion at Expo 2020, in Dubai
22.04.2022.
u 19:07
„Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključe s teniskih natjecanja, ali ovo ne mogu podržati. Isto tako, naravno da smo svi mi protiv rata i da je sve ovo što se događa u Ukrajini nehumano“, rekao je po ovom pitanju Zverev
Pogledaj originalni članak

Njemački tenisač Alexander Zverev izjasnio se kako ne podržava odluku organizatora Wimbledona da se na tom Grand Slam turniru zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima.

Nakon što su iz Wimbledona službeno obznanili svoju odluku javlja se sve veći broj protivnika, a među njima je i aktualni olimpijski pobjednik.

„Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključe s teniskih natjecanja, ali ovo ne mogu podržati. Isto tako, naravno da smo svi mi protiv rata i da je sve ovo što se događa u Ukrajini nehumano“, rekao je po ovom pitanju Zverev.

"Shvaćamo kako je ovo teško za prihvatiti osobama kojih se to tiče jer, nažalost, moraju snositi posljedice postupaka ruskog režima. No, s obzirom na važnost činjenice kako sport ne smije biti upotrijebljen za promociju ruskog režima te zbog zabrinutosti za sigurnost igračica i igrača ne vidimo drugu mogućnost", rekao je predsjednik All England Lawn Tennis Cluba Ian Hewitt prilikom donošenja takve odluke.

Podsjetimo i kako se vrlo brzo nakon takvog stajališta čelnih ljudi Wimbledona na suprotnoj strani svojim izjavama smjestio najbolji svjetski tenisač Novak Đoković.

>> Ante Čačić novi je trener Dinama:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:47 22.04.2022.

Svaka čast svakome tko se suprotstavi ovoj histeriji.

Avatar Cheriff
Cheriff
12:54 26.04.2022.

Gospodo Đoković i Zverev, cijenim vašu veliku vještinu u tenisu, ali kako možete trošiti vrijeme na to da se ruski i bjeloruski tenisači ( bogataši ) uključe na turnir s najvećim nagradama, dok se prosipa krv nevinih ukrajinskih ljudi, uključujući mnogobrojnu nedužnu djecu od njihovih sunarodnjaka ? S tim potrošenim vremenom i sa svojom slavom mogli ste se puno bolje aktivirati da se zaustavi ruska agresija s pokoljom u Ukrajini. Izgleda ovako sa strane kao da vas se to ne tiče, niti rusko-bjeloruskih tenisača, nego samo kako biti što bolje pozicioniran na ATP listi i zaraditi što više novaca.