TRAJE VEĆ DUGO

Zvijezda Liverpoola odbila pjevati englesku himnu: Razlog? Redsi se groze nacionalnih simbola

Foto: Trenka Attila/PRESS ASSOCIATION
Ma?arska nakon 60 godina "srušila" Englesku
Foto: Lee Smith/REUTERS
UEFA Nations League - Group C - Hungary v England
Foto: David Klein
Hungary v England - UEFA Nations League - Group A3 - Puskas Arena
05.06.2022.
u 12:32
Naime, Liverpool već godinama ima tradiciju protivljenja nacionalnim simbolima i obilježjima, a dobro je poznata i činjenica da navijači Liverpoola ne prate englesku reprezentaciju toliko zdušno kao navijači ostalih klubova u Engleskoj
Pogledaj originalni članak

Utakmica Engleske i Mađarske u susjednoj nam zemlji nije samo obilježena šokantnom pobjedom Mađara, već i mnogim popratnim kontroverzama.

Engleskom izborniku Garethu Southgateu nije bilo drago što je 36.000 mađarske djece do 14 godina na tribinama zviždalo klečanju njegovih igrača, a engleskim navijačima smetali su postupci jednog njihovog nogometaša.

Liverpoolov desni bek Trent Alexander-Arnold uoči utakmice tijekom intoniranja nacionalne himne God Save the Queen nije pjevao, a razlog je to što je on Liverpoolov klinac.

Naime, Liverpool već godinama ima tradiciju protivljenja nacionalnim simbolima i obilježjima, a dobro je poznata i činjenica da navijači Liverpoola ne prate englesku reprezentaciju toliko zdušno kao navijači ostalih klubova u Engleskoj.

Foto: David Klein
Hungary v England - UEFA Nations League - Group A3 - Puskas Arena

Počelo je to još od čuvene Hillsborough tragedije prošlog stoljeća kad su navijači Liverpoola zamjerili vlastima što nisu preuzeli dio odgovornosti za veliku tragediju, a nastavilo se i traje još uvijek. Primjerice, navijači redsa su ove sezone u finalu FA kupa zviždali princu Harryju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
14:28 05.06.2022.

A BEDASTOG li svijeta....😂...ako ne će himnu pjevati zašto se uopće odaziva u englesku repku !??

DU
Deleted user
13:26 05.06.2022.

Ne sićan se baš da Steven Gerrard nije piva' nacionalnu himnu. On je iz Liverpoola. Uvik ju je piva'. Doduše, vidila sam jednom prilikom da Wayne Rooney ne piva (on je iz Liverpoola, ali on je i Irac, pa sad, ... :) ), ali isto tako sam vidila da ni Gary Neville, na toj istoj utakmici, nije piva' nacionalnu himnu (on je, kao i Steven Gerrard, Englez, premda iz okruga Manchestera). 'Ko će ga, više, znati.

DU
Deleted user
13:05 05.06.2022.

Hitnul bi ga iz najbolje vrste. Momentalno.