Budi muško klub

Kreće internetski tečaj na kojem se može naučiti sve o radu s mladima

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Kreće internetski tečaj na kojem se može naučiti sve o radu s mladima
31.01.2014.
u 08:30
Udruga Status:M predstavlja internetski tečaj "Inicijativa mladića"
Pogledaj originalni članak

U petak u "rad" kreće novi internetski portal M-Centar udruge za mlade Status:M. Riječ je o projektu Budi muško klub u 4 tehničke škole.

Internetski portal resursni je centar na kojem su dostupni materijali potrebni za rad s mladima, a kao novost udruga Status M predstavlja internetski tečaj "Inicijativa mladića" koji starta s početkom rada novog portala.

Tečaj podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pomoću njega će se radnicima i radnicama s mladima omogućiti da na jedan vrlo zanimljiv i dinamičan te vremenski prilagodljiv način steknu potrebna znanja i vještine za rad s mladima, posebno mladićima.

Polaznici, njih 16 iz četiri srednje škole iz Hrvatske najprije će na raspolaganje dobiti materijale s najnovijim podacima iz područja rada s mladima, podrazumijevajući istraživanja, najbolje prakse te preporuke u radu s mladima. Rješavat će ispite kroz četiri poglavlja i na kraju će morati položiti kviz u kojem će se provjeriti njihovo znanje, a dobit će i certifikat o položenom tečaju. Riječ je o pilot projektu, a tečaj će trajati dva i pol do tri mjeseca. 

- Plan nam je da educiramo ljude koji rade s mladima i od njih dobijemo povratnu informaciju pa ćemo tečaj mijenjati i usavršavati, kazao je dr. Natko Gereš.

Plan je da se polaznicima tečaja njegov završetak vrednuje kao trajno usavršavanje. Osim toga, sudionici ovog internetskog tečaja postat će dio on-line foruma gdje će imati priliku razmjenjivati svoja iskustva s ostalim polaznicima ove edukacije, čime će im biti osigurana kontinuirana podrška i pomoć u njihovom radu.

Prezentacija internetskog tečaja održava se od petka do 2. veljače na Ravnoj Gori. U projektu sudjeluje nastavničko osoblje četiri  tehničke škole: Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića u Zagrebu, Prve tehničke škole Tesla iz Zagreba, Strukovne školu Gospić te Srednje škole Valpovo.

>>Kako da mladići postanu saveznici u zaustavljanju nasilja?

>>'Da smo se sreli prije BMK, udario bih te šakom. Bez razloga'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.