bili strah i trepet

Znanstvenici otkrili pernate dinosaure zvane 'kokoši iz pakla'

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
dinosaur,kokoš iz pakla
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
dinosaur,kokoš iz pakla
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
dinosaur,kokoš iz pakla
20.03.2014.
u 17:46
Dinosaur Anzu Wyliei imao je krijestu na glavi, perje, oštre kandže i kljun bez zubi. Hranio se vegetacijom i manjim životinjama.
Pogledaj originalni članak

Američki znanstvenici otkrili su novu vrstu dinosaura koji je živio prije 66 milijuna godina. Riječ je do sada nepoznatoj vrsti iz porodice Oviraptorosauria koja je imala perje i kandže te živjela u vrijeme vladavine T-Rexa. Prozvan po demonu-ptici iz mezopotamijske mitologije. Anzu Wyliei bio je visok 3 metra i težak 250 kilograma, zbog čega je zaradio nadimak ''kokoš iz pakla'', objašnjava BBC.

Dinosaur je imao krijestu na glavi, perje, oštre kandže i kljun bez zubi. Hranio se vegetacijom i manjim životinjama. Njegove kosti pronađene su na lokacijama u Sjevernoj i Južnoj Dakoti. Paleontolozi su ih proučavali nekoliko godina i slagali cijeli kostur.

– Anzu je stvarno bizaran, čak i po standardima za dinosaure. Lubanja mu je izuzetno visoka i vitka s krijestom i golemim kljunom oštrih rubova – prenio je stručne dojmove Hans Sues iz Nacionalnog prirodoslovnog muzeja Smithsonian u Washingtonu.

>>U Portugalu pronađen možda i najveći europski mesojedni dinosaur

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar PlayMate
PlayMate
18:45 20.03.2014.

Velociraptori su isto bili pernate kokoši.

DU
Deleted user
19:13 20.03.2014.

mene zanima jel ima kokoš iz raja?

Avatar evgenij
evgenij
18:47 20.03.2014.

Kukuriku kokoši iz pakla!!!