TRGOVINA U NTL-u konačno udruženi Kerum, Tommy, Dinova-Diona i još 11 trgovaca

Todorićev Konzum dobio konkurenciju

11.05.2009.
u 19:17
Pogledaj originalni članak

Iako je najavljivan još početkom ove godine, konačno je i pravno i formalno proveden postupak formiranja i registracije Narodnog trgovačkog lanca (NTL) koji bi s više od 1300 prodajnih mjesta u Hrvatskoj, na više od 210.000 četvornih metara površine, s više od 10.000 zaposlenih te ostvarenim godišnjim prihodom u lanjskoj godini od gotovo 8 milijardi kuna, trebao postati najveći konkurent Todorićevu Konzumu.

Osnovan na inicijativu splitskog poduzetnika Željka Keruma i Josipa Milavića, vlasnika Studenca iz Omiša, NTL u svom konačnom sastavu predstavlja grupaciju od 14 hrvatskih trgovačkih kuća, starih i novih članica CBA Internationala te društva NTL - Kerum, Tommy, Dinova-Diona, Studenac, Biljemerkant, Boso, Trgonom, Pemo, Bakmaz, Idis, Metss, Trgostil, Trgovina Krk i Trgocentar.

Prema riječima predsjednika uprave društva Martina Evačića, dosadašnjeg komercijalnog direktora CBA Internationala, namjera im je da kroz zajednički nastup u području nabave, zajednički razvoj privatne robne marke i zajednički marketinški pristup na području cijele Hrvatske osiguraju ne samo kvalitetu ponude i benefit u obliku smanjenja cijena za krajnjeg potrošača nego i sigurnost hrvatskim proizvođačima pri plasmanu svojih proizvoda na tržištu, te jačanje i zaštitu domaćeg gospodarstva u Hrvatskoj i regiji.

Novo udruženje, kako doznajemo, pokrivat će 17 posto domaćeg tržišta i u iduće će dvije godine ostvarivati godišnji prihod oko 10 milijardi kuna.

S obzirom na to da mu je cilj postati najveća kompanija u Hrvatskoj, kako je nedavno najavljivao Kerum, osim trgovinom, NTL bi se trebao baviti i drugim branšama koje donose dobit, a pruža i mogućnost zaštite domaćih proizvoda. Predsjednik Nadzornog odbora nove grupacije je Josip Milavić, a njegov zamjenik Đuro Gavrilović.

Pogledajte na vecernji.hr