ŽELJKO TOMAC Rukometni trener koji godinama živi i radi u Norveškoj

Tomac: Balića nitko ne može zamijeniti

Foto: import
Tomac: Balića nitko ne može zamijeniti
17.01.2008.
u 17:17
Pogledaj originalni članak

Željko Tomac, hrvatski rukometni trener, već godinama živi i radi u Norveškoj. Bio je 2003. godine izbornik ženske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Njegove dvije kćeri Teodora i Marta igraju za juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

"Na žalost, zbog obveznih seminara prvi i drugi krug ostat ću u Trondheimu, ali ću zato doći na završnicu u Lillehammer. Valjda će naši stići do tamo", rekao je Tomac.

Ženski rukomet popularniji
Pokušat će sve utakmice naše reprezentacije gledati na televiziji.
"Neće biti loše ni u Trondheimu, gdje će igrati svjetski prvaci Njemačka, Francuska, Španjolska, Švedska. Inače, dvorane su već odavno rasprodane. Baš sam gledao prijateljsku utakmicu između Mađarske i Islanda koju je došlo gledati 4000 gledatelja", istaknuo je Tomac.

Ženski rukomet ipak je popularniji od muškog. Uostalom, ženska reprezentacija ima mnogo medalja na velikim natjecanjima, a muška reprezentacija može se pohvaliti tek osvojenim President kupom na posljednjem Svjetskom prvenstvu. To je natjecanje na kojem su igrale reprezentacije koje su ispale u prvom krugu.

Opasni domaćin
Kako se igra na domaćem parketu, oni se nadaju da bi daleko mogli dogurati. Bit će sigurno opasni za sve, pa i za našu reprezentaciju u drugom krugu. Kompletni, imaju puno dužu i kvalitetniju klupu. Uostalom, u pripremnim utakmicama sve su lagano pobjeđivali. Sigurno je da mogu iznenaditi, rekao je Tomac.

Što može naša reprezentacija?
"Sigurno je da s Balićem ili bez njega nije isto. Balić je jednostavno igrač kojeg nitko ne može zamijeniti. No, imamo mi dobrih drugih igrača. Vidio sam to na Croatiji kupu u Puli i Poreču. Znam da Lino Červar ima puno problema s ozljedama, ali tako će se pružiti prilika igračima koji dosad nisu puno igrali, poput Vukovića. Plasman među prve tri momčadi bio bi velik uspjeh. No, bit će jako teško", zaključio je Tomac. Nitko iz stručnog stožera naše reprezentacije nije me pozvao da gledam moguće suparnike koji igraju u Trondheimu, a s kojima bismo mogli igrati u završnici prvenstva.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr