Kolumna

U Saboru triput mjesečno, a govori jednom godišnje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
U Saboru triput mjesečno, a govori jednom godišnje
18.10.2013.
u 12:00
U ovom sazivu Sabora Davor Bernardić imao je jednu jedinu pojedinačnu raspravu, zgradu na Markovu trgu, prema elektroničkoj evidenciji, posjetio je 42 puta u 14 mjeseci ili prosječno 3 dana u mjesecu
Pogledaj originalni članak

Kadrovska politika u režiji HNS-a

Veterinarka i krojačica postale šefice u HEP-u

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, prozvan je kao pokrovitelj nepotizma u HEP-u. Dubravko Čorak, predsjednik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata (HES) izjavio je za Index da je u posljednjih godinu i pol dana zaposleno 18 novih direktora koji su većinom predsjednici gradskih ili županijskih odbora HNS-a. Među podobnim direktorima ima i krajnje neobičnih kadrovskih rješenja pa Čorak upozorava da je nova direktorica ljudskih resursa – diplomirana veterinarka, a direktorica za odmor i rekreaciju – vlasnica krojačke radnje za vjenčanice. Lijepo su to skrojili.

 

Najdraži gost

Sanader hotelska noćenja u SAD-u 
platio 57.303 dolara

Ivo Sanader, bivši premijer, osporavao je informacije da je nakon odlaska s dužnosti odsjeo u skupom hotelu NY Palace u New Yorku. Doista, nije odsjeo jednom, nego čak četiri puta između rujna 2009. i lipnja 2010. godine, piše Jutarnji list pozivajući se na podatke FBI koje je pribavilo Državno odvjetništvo. U spomenutih devet mjeseci Sanader je čak šest puta letio u Sjedinjene Američke Države, a dva puta je odsjeo i u Beverly Hillsu (Los Angeles), što je sve platio 57.303,21 dolar. Gost kakav se samo poželjeti može.

 

Skupo šlepanje

Fiolić prekršio obećanje supruzi i opet trošio na Sanadera

Stjepan Fiolić, mesar, ljutit na bivšeg premijera, vratio je stari Sanaderov renault 8 u Kozarčevu 21 i time prekršio obećanje supruzi da neće više ni kune dati bivšem prijatelju. Šlepanje je, naime, platio 375 kuna.

 

Porazna statistika Davora Bernardića

U Saboru triput mjesečno, a govori jednom godišnje

Davor Bernardić, saborski zastupnik i aktualni šef zagrebačkog SDP-a, u emisiji Veto za Jabuka TV izjavio je kako nije izašao iz Sabora kad je postao predsjednik Skupštine “jer je Sabor mjesto gdje se može nešto reći“, dodavši kako je to njegov zadatak jer je dobio povjerenje građana. A evo i kako je ispunio zadatak. U ovom sazivu Sabora imao je jednu jedinu pojedinačnu raspravu, zgradu na Markovu trgu, prema elektroničkoj evidenciji, posjetio je 42 puta u 14 mjeseci ili prosječno 3 dana u mjesecu, a i to uglavnom petkom kada treba glasati. Od 20 sjednica saborskih odbora bio je na samo 4, ali je zato podigao sve plaće od oko 17.000 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.