Kolumna

Unatoč svemu, ipak - Danke Deutschland

Foto: screenshot/Bild
Unatoč svemu, ipak - Danke Deutschland
24.05.2013.
u 23:00
Možemo uzvratiti istom mjerom, ali bolje je pogledati se u ogledalo, pa i ono Bildovo
Pogledaj originalni članak

Mogli bismo sada, nakon što su Hrvatsku dan za danom napali njemački mediji, uzvratiti istom mjerom, upozoriti na to koliko je zapravo Njemačka imala koristi od Hrvatske, a ne samo Hrvatska od Njemačke.

Mogli bismo spomenuti primjer najveće hrvatske telefonske kompanije koja je odavno u rukama Deutsche Telekoma i iz koje je samo lani dobiveno čistih gotovo milijardu kuna. A mogli bismo poput Grka izvlačiti Nijemcima nacističku prošlost i upozoravati na povremene provale neonacističkog divljanja.

No, možda je ipak bolje od svega reći još jednom ‘Danke, Deutschland’. Jer, to što pišu visokotiražni Bild i ozbiljni Süddeutsche Zeitung ipak nije neistinito, Hrvatska je zadužena zemlja, iako je dug u odnosu na BDP na nižoj razini od njemačke. Ali, hrvatsko gospodarstvo još diše na škrge i pitanje je hoće li imati snage za povrat dugova. A i korupciju smo pomalo zaboravili otkako je Sanader u Remetincu.

Umjesto da je svima nezaposlenost prva briga, oporba provodi konzervativnu revoluciju, izvlačeći pitanja ćirilice i homoseksualnih brakova, skupljajući bodove na povratku u prošlost. Zato je zaista dobro što nas upozoravaju i na to kako je homoseksualnost u nas, kako to piše Süddeutsche Zeitung, još tabu-tema.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.