Kolumna

Važna uloga nećaka u suvremenom društvu

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Važna uloga nećaka u suvremenom društvu
09.02.2012.
u 12:00
Sada znamo zašto u obitelji Kerum nećaci na dar dobiju robnu kuću ili skupi automobil.
Pogledaj originalni članak

Nevenka Bečić, predsjednica splitskog Gradskog vijeća, i dalje odbija svaku odgovornost što je rekordnih 670 Splićana polomilo ruke i noge na zaleđenoj Rivi i okolnim ulicama. Krivi su, tvrdi ona, sami Splićani jer izlaze na ledene površine, njihova djeca koja su po zakonu dužna brinuti se za svoje roditelje, a “ako nemaju djecu, valjda imaju nećake i trebali su tijekom života s njima izgraditi dobre odnose”. Eto, sada znamo zašto u obitelji Kerum nećaci na dar dobiju robnu kuću ili skupi automobil.

Sanader prohodao bez štake, ali ne na Rivi

Ivo Sanader, bivši premijer, opet se branio u sjedištu Uskoka od niza optužbi. Nije to novost, ali primjećujemo da se počeo i po snijegu i ledu kretati bez štake. Ima li hrabrosti izaći i na splitsku Rivu?

Rohatinski ukida besplatni pilates u HNB

Željko Rohatinski, guverner HNB, uvodi štednju među svojim djelatnicima i to kako im je rekao – “da bi pokazali solidarnost”. Plaće u HNB će s prosječnih 9528 kuna srezati na samo 9052 kune neto, a djelatnici će ostati bez brojnih beneficija, piše novi Globus. Nema više besplatnog kupanja u bazenima, vježbanja u teretanama, pilatesa, učenja jezika i sličnih povlastica u kući iz koje nas već godinama pozivaju da stegnemo remen.

Na Pantovčaku gostima nude slovenski pjenušac

Ivo Josipović, predsjednik RH, nedavno je prozvan od svog prethodnika Mesića zbog “raskošnog” domjenka. Kada je Josipović odgovorio da je domjenak koštao samo 15 tisuća kuna, Mesić se i tome narugao. Aferica je dobila i novi nastavak jer s Pantovčaka objašnjavaju da domjenak nije bio skup jer su služili Bakarsku vodicu koje je ostalo na zalihama još iz Mesićeve vladavine. Ne dvojimo da je goste na predsjednikovom svečanom domjenku trebalo poslužiti s pjenušcem, ali ostaje nejasno zašto ne nabave neko hrvatsko vino. Iznad Bakra odavno nema vinograda, a Bakarsku vodicu puni slovenski kralj pjenušaca Janez Istenič.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OS
osica
12:48 09.02.2012.

bože moj sreća da ne živim u Splitu - nelagodno se čovjek osjeća - \" stalno misli da mu nešto fali, da nešto s njim nije u redu - kad mu se braco i seka ovako smijulje s visoka\"

OB
-obrisani-
15:36 09.02.2012.

Na Pantovčaku gostima nude slovenski pjenušac ...makar bi se čačanskoj prepečenici uz suhe šljive i pršut od crnih svinja Joca i društvo više veselili...

OB
-obrisani-
12:25 09.02.2012.

Na Pantovčaku gostima nude slovenski pjenušac ----------------------- Možda zato jer nemaju srpskog?