Predstavljanje knjige

'20 godina Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije'

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
sb
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
sb
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
sb
19.11.2013.
u 23:34
Tehnička kultura je temelj i nedjeljiva sastavnica opće kulture i nacionalni razvojni resurs
Pogledaj originalni članak

U velikoj županijskoj vijećnici Zajednica tehničke kulture i tjednik Posavska Hrvatska čitateljstvu su predstavili knjigu pod nazivom " 20 godina Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije 1992 - 2012".

Urednici Irena Vukas, Marina Bencun i Mladen Damjanović ovom su knjigom popunili prazninu koja je postojala još od desete godišnjice, te u njoj zabilježili brojne događaje i aktivnosti kroz dugogodišnje razdoblje djelovanja dvadeset jedne udruge koje čine Zajednicu tehničke kulture Brodsko-posavske županije.

O svojevrsnoj povijesnoj foto-monografiji koja je nastala s ciljem očuvanja i budućeg promicanja tehničke kulture, tehničkog znanja, proizvodnih zanimanja i edukacije mladih na ovom području govorili su mr.sc. Ante Nikolaš, predsjednik županijske zajednice i profesor dr.sc. Ante Markotić, predsjednik nacionalne Zajednice tehničke kulture koji je u predgovoru knjige istaknuo kako je tehnička kultura temelj i nedjeljiva sastavnica opće kulture i nacionalni razvojni resurs. Iako je bilo riječi da ta zanimljiva knjiga svoje izdanje ugleda na nekom suvremenijem mediju i u elektronskom obliku, nakladnik se ipak odlučio za klasični tisak, pa je prvo izdanje knjige otisnuto u 500 primjeraka.

>> I djeca iz Manchestera učila kako od šperploče oblikovati glagoljicu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.