PROMO

35 žena ponovno kreće u program pomoći starijim osobama preko projekta 'Zaželi'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
35 žena ponovno kreće u program pomoći starijim osobama preko projekta 'Zaželi'
11.08.2021.
u 10:07
Projekt provodi Općina Rešetari u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Podružnica Slavonski Brod.
Pogledaj originalni članak

Općina Rešetari započinje provedbu druge faze Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ vrijednog 3,2 mil.kn kojim je zaposleno 35 žena.

Projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno II“ provodi u sklopu II. faze programa Zaželi – program zapošljavanja žena, a financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100-tnom iznosu financiranja u vrijednosti od 3,2 mil. kn. Cilj projekta je pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama sa područja Općine, a njime je zaposleno 35 žena koje će brinuti o 210 korisnika starije životne dobi u nepovoljnom položaju, kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu. Projekt provodi Općina Rešetari u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Podružnica Slavonski Brod.

U povodu početka provedbe projekta, održat će se konferencija za medije

13. kolovoza (petak) 2021. godine u 11:00 sati

prostorije Vatrogasnog doma Rešetari, Ul. Vladimira Nazora 29, Rešetari

na kojoj će sudjelovati načelnik Općine Zlatko Aga, voditeljica projekta Marina Romić i konzultantica na projektu Senka Vranić. konferenciji će biti predstavljene provedbene aktivnosti s osvrtom na značaj skrbi o starijim i nemoćnim osobama na području Općine.

Projektom se želi pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti nezaposlenih žena, starosti od 50 g. naviše, sa najvišim srednjoškolskim obrazovanjem, kao i rješavanju problema socijalne isključenosti i niske razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Rešetara. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci.

U prvoj fazi projekta radilo je 30 žena koje su se brinule za 220 korisnika. Projekt se provodio 30 mjeseci u vrijednosti od 4,96 mil.kn. sa 100%-tnim financiranjem iz Europskog socijalnog fonda. Projektom su ostvareni strateški ciljevi: borba protiv siromaštva, smanjenje nezaposlenosti te prevencija prerane institucionalizacije osoba starije životne dobi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr