APEL

59 posto Francuza za ponovno otvaranje bordela

59 posto Francuza za ponovno otvaranje bordela
20.03.2010.
u 08:00
Zastupnica vladajuće stranke UMP francuskog predsjednika Sarkozyja, Chantal Brunel, pozvala je vladu da razmotri mogućnost legaliziranja centara gdje bi prostitutke mogle usluživati klijente, unutar jednog legalnog i zaštićenog okvira
Pogledaj originalni članak

Zastupnica vladajuće stranke UMP francuskog predsjednika Sarkozyja, Chantal Brunel, pozvala je vladu da razmotri mogućnost legaliziranja centara gdje bi prostitutke mogle usluživati klijente, unutar jednog legalnog i zaštićenog okvira.

Vrijeme je da se prestane s pokušajima da se ukine prostitucija i da se fokus prebaci na to da prostitucija postane sigurnija i transparentnija djelatnost, rekla je Brunel.
Čini se da zastupnica nije usamljena u ovoj ideji: naime, čak 59 posto građana Francuske podupire ideju otvaranja "zatvorenih kuća", odnosno bordela.

Bordeli su u zakonom zabranjeni 1946. godine, kada je zatvoreno više od 1400 bordela u Francuskoj. Ukidanje je izborila Martha Richard, prostitutka koja je kasnije postala političarka.

Brunel ipak napominje kako se ne zalaže za povratak modela koji je vladao prije 1946., već za otvaranje "otvorenih kuća", u kojima bi bila dostupna medicinska njega i sklonište.

Inače, procjenjuje se da u Francuskoj radi između 20.000 i 30.000 muških i ženskih prostitutki, a čak 80 posto njih nije iz Francuske.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
20:11 09.04.2010.

Eto na, kurve da, a marame na licu ne. Zakoni, zakoni, hrvatska je još \"milamajka,\" kad bi još imala malo čvršći stav prema vani, i malo više empatije prema unutra, bila bi \"the best place on earth to grow your children.\"