CYBERGUARD 2024

A1 Hrvatska i CSI okupili vodeće svjetske stručnjake na konferenciji o online sigurnosti

Foto: A1 Hrvatska
Cyberguard
Foto: A1 Hrvatska
Cyberguard
Foto: A1 Hrvatska
Cyberguard
03.10.2024.
u 13:47
Pogledaj originalni članak

Rastući broj prijetnji internetskih prijevara i porast potencijalnih opasnosti s kojima se djeca, mladi, ali i javnost u poslovnom svijetu suočava na internetu, potaknuli su A1 Hrvatska i Centar za sigurniji internet na organiziranje konferencije „Cyberguard 2024“. Njen primarni cilj bio je okupiti vodeće stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti i poslovnih sigurnosnih rješenja te obrazovanja i nadležnih institucija na raspravu o zaštiti i odgovornom ponašanju na internetu.

Foto: A1 Hrvatska
Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj

Kroz dinamičan program, sudionici su u panelima i predavanjima mogli saznati više o aktualnim temama poput sigurnosti djece na internetu, zaštite privatnosti i poslovnim sigurnosnim rješenjima. Tako su navedenim temama govorili Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, Kristi O'Malley, International Computer Hacking & Intellectual Property (ICHIP) Attorney Advisor, United States Department of Justice, Tino Šokić, stručnjak za kibernetičku sigurnost i mnogi drugi.

Foto: A1 Hrvatska
Predsjednik Uprave A1 Hrvatska i A1 Slovenija

„Društvena odgovornost duboko je upisana u DNK svih nas u A1, a kao pružatelj internetskih usluga, svjesni smo kako je ta odgovornost najveća u području online sigurnosti. To je tema kojoj već dugi niz godina posvećujemo posebnu pažnju, bilo kroz našu platformu #BoljiOnline, koja je pokrenuta u suradnji s Centrom za sigurniji internet, bilo kroz sigurnosna rješenja i usluge koje pružamo poslovnom sektoru“, istaknuo je Dejan Turk, predsjednik Uprave A1 Hrvatska i A1 Slovenija.

Na samoj konferenciji predstavljene su najbolje prakse za podizanje svijesti o online opasnostima i konkretni alati za zaštitu te tehnički aspekti kibernetičke sigurnosti, pružajući uvid u najnovije tehnologije i metode zaštite podataka.

„Ova konferencija je jedinstvena prilika za stjecanje novih znanja i usvajanje novih percepcija o žrtvama i traumi u online prostoru, ali i da razviju alate koji mogu pomoći u oporavku žrtava seksualnog zlostavljanja na internetu. Vjerujem da će iskustva svjetskih stručnjaka značajno doprinijeti podizanju razine svijesti i unaprjeđenju stručnog rada na našim prostorima. Konferencija CyberGuard 2024  posebna je jer je organizirana u suradnji s našim dugogodišnjim partnerom A1 Hrvatska, i donosi najbolje od nas i platforme #BoljiOnline“, rekao je Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) te Centra za sigurniji Internet (CSI).

Posebnu pažnju privukli su paneli „Jesmo li #BoljiOnline?“ i „Budućnost Kibernetičke Sigurnosti – Što Nas Čeka?“. Dok je prva panel diskusija obuhvatila teme poput cyberbullyinga, zaštite djece u online svijetu te projekte poput Gen Z Akademije i Škole odgovornog influensanja, drugi panel bio je usmjeren na sigurnost poslovanja i nove tehnološke trendove poput umjetne inteligencije u ICT-ju.

Pogledajte na vecernji.hr