antiteroristička operacija

Francuski tužitelji: U stanu u pariškom predgrađu pronađeno tijelo treće ubijene osobe

Foto: Reuters/PIXSELL
pariz, pucnjava, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz, pucnjava, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
Abaud
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz, pucnjava, francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz, pucnjava, francuska policija
20.11.2015.
u 10:55
Identificirano je tijelo Hasne Aitboulahcen, rođakinje organizatora pariških napada Abdelhamida Abaaouda koji je identificiran još jučer
Pogledaj originalni članak

Još jedno tijelo pronađeno je u stanu u kojem je francuska policija prije dva dana izvršila veliku antiterorističku operaciju u pariškom predgrađu u Saint Denisu, objavili su francuski tužitelji. Identificirano je tijelo Hasne Aitboulahcen, rođakinje organizatora pariških napada Abdelhamida Abaaouda koji je identificiran još jučer, a koja se ubila samoubilačkim pojasom. Treće tijelo je tijelo nepoznatog muškarca čiji se identitet još otkriva.

Osumnjičeni za atentate u Parizu 13. studenoga, Abdelhamid Abaaoud, snimljen je na postaji podzemne željeznice u pariškom predgrađu Montreuil iste večeri oko 22 sata, kazali su policijski izvori.

To znači da se Abaaoud, koji je u srijedu ubijen u policijskoj raciji u Saint-Denisu, nalazio te večeri kada su izvedeni pariški napadi u blizini mjesta gdje je ostavljen crni Seat, korišten u napadu na nekoliko barova i restorana.

Njega je koristio Brahim Abdeslam koji se raznio na licu mjesta i čiji su otisci pronađeni na automatskom oružju u tom automobilu. Smatra se da je njegov brat Saleh, za kojim otad traje potraga, bio drugi napadač iz te skupine u kojoj se vjerojatno nalazio i Abaud.

U atentatima u Parizu 13. studenoga za koje je odgovornost preuzela Islamska država, poginulo je 129 ljudi, a 352 je ranjeno.

>> Islamska država prijeti napadom na Bijelu kuću: Dići ćemo je u zrak! 

>> Kako se Abaaoud mogao vratiti iz Sirije, a da nije bio lociran?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BE
bera
11:46 20.11.2015.

Ovo sve smrdi da se ja pitam, koliko uopće ima istine u svemu ovome!!

BR
Bravo
11:22 20.11.2015.

Koji nered su svi skupa napravili kad su nakon 2 dana primjetili još jednu mrtvu osobu.

DU
Deleted user
13:38 20.11.2015.

Prije toga su na mjestu zločina ,naravno, našli njegovu putovnicu , papire ,Kuran,sliku Gadafija i Asada,planove ..sve crno na bijelo . Objavi se onda bajkica u slobodnim medijima (slobodni da pišu ono šta im se naredi) i moji europejci popuše priču .