Palestinski čelnik

Abu Mazen Papi: Nadam se da ću potpisati mir s Izraelom

Foto: Reuters/Pixsell
Abu Mazen Papi: Nadam se da ću potpisati mir s Izraelom
17.10.2013.
u 12:59
Papa Franjo je Abu Mazenu, na koncu razgovora, poklonio nalivpero koje predstavlja stup baldahina koji je načinio Bernini nad oltarom ispovijedi u bazilici sv. Petra
Pogledaj originalni članak

Nadam se da ću potpisati mir s Izraelom s ovim nalivperom, kazao je predsjednik palestinske vlasti Abu Mazen papi Franji koji ga je danas primio i kojem je tijekom razmijene poklona darovao spomenuto nalivpero. Razgovor pape Franje i Abu Mazena trajao je 25 minuta u središtu kojeg je bio izraelsko-palestinski mirovni sporazum.

Papa Franjo je Abu Mazenu, na koncu razgovora, poklonio nalivpero koje predstavlja stup baldahina koji je načinio Bernini nad oltarom ispovijedi u bazilici sv. Petra kazavši: „Vjerojatno morate mnogo potpisivati mnogo stvari“. Abu Mazen je odgovorio kako se nada da će mir s Izraelom moći potpisati upravo tim nalivperom koji mu je poklonio papa. Papa Franjo je dodao kako se nada da će to tog potpisa doći „ubrzo, ubrzo“.

Razgovor je vođen u biblioteci apostolske palače u prisutnosti prevoditelja arapsko-talijanskog jezika. To je bio prvi susret pape Franje i Abu Mazena koji je u Vatikan stigao s izaslanstvom od 13 osoba, među kojima su bile dvije žene i gradonačelnik Betlehema. Abu Mazen je pozvao papu u posjet Svetoj zemlji što je potvrdio u kasnijem razgovoru s vatikanskim ministrom vanjskih poslova Dominiqueom Mambertijem.

>>Prodaje se Harley Davidson pape Franje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.