DUGOROČNA PROGNOZA

AccuWeather objavio prognozu: Evo kakva nas zima očekuje

Foto: AccuWeather
AccuWeather objavio prognozu: Evo kakva nas zima očekuje
18.10.2018.
u 19:23
Tijekom prosinca u Španjolskoj i Francuskoj bit će najveći rizik od olujnih vjetrova.
Pogledaj originalni članak

Prema dugoročnoj prognozi meteorološkog servisa AccuWeathera ove nam se zime neće ponoviti hladni val koji je pogodio Europu početkom ove godine.

- Dok se očekuje da velika hladnoća neće obuhvatiti cijelu Europu, nekoliko valova hladnog zraka spustit će se na istočnu Europu, a poneki će doći i do zapadnog i središnjeg djela - piše AccuWeather.

Predviđaju kako će najhladnije biti na potezu od Finske do Ukrajine jer će u nekoliko navrata doći zrak iz Sibira. Predviđaju i da će u drugoj polovici zime biti najveći rizik od velikih snježnih oluja na istoku Starog kontinenta.

Upozoravaju i da bi ti udari hladnog zraka mogli krenuti prema Poljskoj, Češkoj i Austriji što dovodi do rizika za gomilanje snijega.

Tijekom prosinca u Španjolskoj i Francuskoj bit će najveći rizik od olujnih vjetrova. Kasnije bi takve oluje mogle pogoditi i Irsku, Veliku Britaniju, Belgiju, Nizozemsku i sjever Njemačke. 

Temperature bi trebale biti malo iznad normalnih diljem sjeverne i zapadne Europe.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:34 18.10.2018.

Hladni val zraka i snijeg u zimi se predvidja iz Sibira? Po cemu je to novost? Tako je bilo uvijek i tako ce biti i u buducnosti, bez obzira koliko vi lupetate o "globalnom zatopljenju".

IL
ilijan
19:30 18.10.2018.

To što su ti gore rekli zna svaka seoska baba

Avatar IvanR
IvanR
20:28 18.10.2018.

Gluposti, još ne postoji prognoza za 15 dana unaprijed. Idiotarija od teksta.