Krug po koralu za pet skupocjenih Španjolaca u Bjelovaru

Adlešič u Veroni na najvećem sajmu konja u Europi

Foto: VL
adlešič
Foto: VL
ADLEŠIČ2
08.11.2009.
u 13:58
Potpredsjednica Vlade Adlešič je arapskog konja vrijednog tri milijuna eura provela do korala, a okladom čak pet skupocjenih španjolaca dovodi u Bjelovar.
Pogledaj originalni članak

Najveći europski sajam konja u konjske opreme "Fierra di Verona" proteklog je vikenda, po broju sudionika i njihovoj vrijednosti nadmašio sefove Cartiera, Tiffanyja i barem još nekoliko svjetskih draguljarnica.

Nisu se ondje izlagali blistavi dragulji nego najskupocjeniji konji Starog kontinenta - njih čak 2400. Vrijednost, a još više ljubav plemenitih životinja, dobro poznaje potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič koja je, u ulozi predsjednice Hrvatskog konjičko saveza iz Verone donijela dobre vijesti za domaći konjički sport.
 
I sama velika ljubiteljica konja, a donedavno i ponosna vlasnica jednog, Đ. Adlešič je - osim radnog djela na kojem je dogovorila gostovanje sajma iz Verone dogodine u Bjelovaru - iskoristila jedinstvenu priliku susresti se i uživati na kratko u najskupljem konju u Europi, tri milijuna dolara vrijednom arapskom konju.

Njegov vlasnik, šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odbio je sve ponude za prodaju konja, inače tek jednog u ergeli svojih rasnih grla, ali ga je za Adlešič dao izvaditi iz boksa te joj čak dopustio da ga povede u malu šetnju do korala.
 
- Jedinstven je to osjećaj, ne tek zbog činjenice da je riječ o tako skupocjenom konju, već zbog ljepote i nevjerojatne elegancije životinje - rekla je za Večernji list oduševljena političarka koja se zbog zdravstvenih razloga morala odreći jahačkog sporta.

No, upravo joj je višegodišnje iskustvo s konjima u Veroni otvorilo vrata novim poslovnim dogovorima koji bi bjelovarski konjički sajam moglo pretvoriti u najvažnije konjičko okupljanje u istočnoj Europi.

Razgledavajući konje Adlešič je došla do boksova u kojima su bili smješteni španjolski konji, inače njoj najdraži, kada joj je vlasnika konja vrijednog gotovo pola milijuna eura ponudio okladu. Popne li se na konja - on će s njima nastupiti na bjelovarskoj izložbi.

Adlešič nije previše premišljala te se za tren oka, bez ičije pomoći, našla u sedlu. Iznenađeni vlasnik povisio je okladu - ako s njim odjaši do korala dovesti će u Hrvatsku još tri konja. Gadno se prevario jer je potpredsjednica Vlade i to obavila, a onda i sama povisila ulog - odjahati će krug u koralu s drugim konjima ako vlasnik u Bjelovar dovede pet konja! Iznenađen je, ali i zadovoljan bio i naš veleposlanik u Italiji, Tomislav Vidošević, koji je Adlešič pratio na sajam.

Oklada je uspjela za našu političarku, a u Bjelovar stiže pet skupocjenih španjolaca. Arapi su također pozvani, sigurnosni uvjeti su zadovoljavajući, no hoće li doći - na njima je.

Inače, dobre vijesti potpredsjednica Vlade donijela je i nakon susreta s Pier-Luigijem Bollom, prvim čovjekom za dodjelu novca iz predpristupnih fondova kada je riječ o poljoprivredi, a koji s izaslanstvom sajma u Veroni stiže uskoro u Bjelovar.

Ključne riječi
BUZ
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
15:02 08.11.2009.

Ma kakav je to \"najveći sajam konja\" kad na njemu nije bilo najvećeg konja-dičnog Milana?

DE
demokršćanin
17:19 08.11.2009.

SVI PUTEVI VODE U VERONU ! Svatko posjećuje Veronu iz raznih razloga.Prisjetimo se kako je expremijer prilikom prodaje PLIVE otišao u Veronu slušati operu.Gđa učiteljica otišla je jahati u Veronu.Zanima me ŠTO ĆE SE SADA PRODAVATI!

OB
-obrisani-
18:51 08.11.2009.

08.11.2009. u 17:19h demokršćanin je napisao/la: Zanima me ŠTO ĆE SE SADA PRODAVATI! ================= 0 Ha, ha, pa vjerojatno nakurnjaci za konje.