ZAGREB BY NIGHT

Agencije ne puštaju manekenke u kasina i diskoteke

21.10.2001.
u 00:00
* Ni upala pluća nije spriječila Ninu Badrić da navija za sestru Sunčicu na njenu prvom nastupu
Pogledaj originalni članak

Šetnju zagrebačkim noćima proteklog smo tjedna počeli u utorak na večer u klubu "Sax". A tamo - pregršt novosti i informacija. Sunčica Badrić, sestra pjevačice Nine, imala je prvi javni nastup, a tremu je suzbila tek kada je izašla na pozornicu i otpjevala dvije pjesme. Cjelokupan dojam: Nina i ostali estradnjaci dobili su konkurenciju u liku mlađe Badrićeve.

- Upravo spremam pjesmu koju je napravio Darko Juranović, a radni naslov joj je "Povedi me". Ne razmišljam previše o budućnosti. Najbolje je pričekati reakcije publike - kazala je Sunčica primajući čestitke. Ne krije riječi zahvale sestri, koja joj je velika podrška i sigurnost, što se najbolje vidjelo iz Ninih povika i ovacija: "Go, sis!" A nejveći dokaz sestrinske ljubavi Ninin je dolazak u "Sax" unatoč upali pluća.

Još jedno vjenčanje u "Coloniji"

- Tri tjedna vučem bolest, ali nemam temperaturu. Na kraju me mama doslovce za ručicu odvela k doktoru i, eto, imam upalu pluća. No, Sunčičin nastup ne bih propustila nizašto na svijetu - na odlasku je ispričala Nina, hitajući što prije u krevet liječiti se.

Uz Ninu, još je jedna bivša "zvjezdica" došla uživati u dobroj glazbi, ali joj društvo nije činila sestra Ivana. Riječ je o divasici Mariji Husar.

- Nastupamo na "Zadarfestu" s pjesmom "Ti mi nudiš više", koju je napisala Ivana - rekla je Mare dok je na pozornici covere pjesama izvodila stalna postava večernjih nastupa utorkom: Željko Houdek, Sandra Berković i Ivana Kündl. Potonja mlada pjevačica, poznatija je kao djevojka koja pjeva u reklami "Simpa ti i ja", trenutačno radi na solo projektu, a njene vokalne kvalitete čuju se u prvom singlu "Malo ljubavi daj".

I danceri vole r"n"b, soul i funk! Tako su trojku na pozornici burnim pljeskom nagradili i dečki iz "Colonije", Tomislav Jelić i Boris Đurđević, u pratnji djevojaka Nikoline i Medeje.

- Fantastični su! Sandra, Ivana i Željko pjevali su na naša posljednja dva albuma pa smo im došli na koncert iz zahvalnosti te u znak podrške - rekli su uglas. Prije mjesec dana parovi su bili na godišnjem odmoru na Maldivima, a sada punom parom rade koncerte. Njihova dance atrakcija "Colonia" postala je fenomen u diskografiji: u Sloveniji su dobili Zlatnu ploču za album "Jača nego ikad" te Platinastu za najnoviji nosač zvuka "Milijun milja od nigdje". Šuška se da bi i Boris iz "Colonije" uskoro mogao uploviti u bračnu luku, kao što je nedavno učinila kolegica Ira. Navodno se svojom Medeom zaručio na Maldivima.

Ljepotice, od manekenki do misica, šlag su svih društvenih zbivanja, ali su proteklog tjedna zakazale pokaziti se u javnosti. Nisu šetale po diskotekama, klubovima i centrima noćnog života, već na modnoj reviji agencije "Casper" u "Kaptol centru". Velik broj ljepotica odazvao se i na casting za 66. obrtničku reviju "Zlatna igla", ali će samo 25 djevojaka i osam momaka koji su zadovoljili kriterije nositi reviju 25. studenoga u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Rat za prava ljepotica

A i u modi se uvijek nešto kuha, ali posljednja je informacija uzdrmala domaće krugove. Točnije, protresla je manekenke. Vlasnici modnih agencija, prvenstveno zagrebačkih: UMAH, "Midiken", "Suzy", "Sandra", "Casper" i "Talia Models" udružili su se kako bi međusobno bolje surađivale i ponovo vratile modne standarde. Primjerice, sporne su revije donjeg rublja po diskotekama i kasinima. Tako će sve djevojke, ali i dečki, koje se bave modnim poslom, morati potpisati ugovor na dvije godine s agencijom koju izaberu. Agencija će ulagati u djevojku, dužna je napraviti joj set kartu i book, brinuti se o njenu izgledu i formi te joj omogućiti posao. I tako manekenke negoduju budući da im freelancerski posao donosi bolju zaradu i više poslova. Nadamo se samo da neće izbiti kakva "modna buna" koja bi, s obzirom na to da smo najmanja zemlja na svijetu s najviše deklariranih manekenki, mogla prerasti u građanski rat! Rat za prava ljepotica!

Najveselije društvo izvan podija u srijedu u "American baru" bilo je ono Draška Marinca, sina direktora "Podravke", koji je s društvom slavio 21. rođendan. Na pitanje što su mu roditelji kupili, nasmijao nas je odgovorom:

- Ono što mi najviše treba: pet pari gaća!

A plesne čari "Moulin Rougea" za tri tjedna raspirit će plesnu groznicu na podiju "American Bara" kao najava tematskih večeri petkom.

Piše MARIJANA MARINOVIĆ

Pogledajte na vecernji.hr