Najveće ulaganje

Agrokorova "greenfield" investicija od 100 milijuna eura

Foto: Michael Palijan / VLM
Agrokorova "greenfield" investicija od 100 milijuna eura
19.12.2011.
u 11:00
Kompleks će se prostirati na oko 26 hektara, a sad se mijenjaju urbanistički i prostorni planovi
Pogledaj originalni članak

Premda je posljednjih dana u fokusu uglavnom njihovo preuzimanje slovenskog Mercatora, koncern Agrokor, vodeći hrvatski poslovni div, pozornost privlači i nedavnom najavom velikog i bitnog ulaganja u kontinentalni turizam. Naime, stavljajući potpis na pismo namjere, Ivica Todorić, predsjednik uprave, početkom studenog potvrdio je da Agrokor u Daruvaru namjerava sagraditi novi turističko-rekreacijski wellness-centar koji bi bio podrška postojećoj infrastrukturi Daruvarskih toplica, specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Kompleks visoke kvalitete

Vodeća hrvatska kompanija, potvrđeno je tada, u novi turistički kompleks visoke kvalitete usluga namjerava uložiti gotovo nevjerojatnih sto milijuna eura. Daruvar je i dosad bio poznat po lječilišnom, a posljednjih nekoliko godina i po sportskom i wellness-turizmu, no novi kompleks multidisciplinarnog sadržaja omogućio bi mu da se prometne u jednu od vodećih ako ne i vodeću destinaciju kontinentalnog turizma.

– Ništa nije došlo preko noći jer su razgovori s Agrokorom trajali godinu i pol – ne krijući zadovoljstvo ističe ministar turizma na odlasku Damir Bajs. Njemu su suradnja s Agrokorom i njihova potvrđena namjera da ulažu u razvoj kontinentalnog turizma došle kao kruna uspješnog četverogodišnjeg mandata. Naime, dobro je poznato da je upravo pokretanje jačeg razvoja turizma na kontinentu bio jedan od njegovih prioriteta već od početka mandata.

– Kao ministru turizma naravno da mi je bio važan uspjeh turističke sezone, no unatoč tome nikada nisam zaboravio strateško određenje, a to je razvoj turizma na području cijele Hrvatske, a u praksi ponajviše na kontinentu i utoliko sam danas zadovoljan što je Agrokor, kao naša vodeća kompanija, prepoznao značaj i potencijal ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma – kaže Bajs posebno podcrtavajući da je investicija od sto milijuna eura zapravo najveća u hrvatskom gospodarstvu uopće, a ne samo u turizmu. Bajs, naravno, ne krije zadovoljstvo i što je riječ o Daruvaru, turističkom centru Bjelovarske županije iz koje i sam dolazi te koju je kao župan vodio dugi niz godina, jer ovo je najvrednija investicija u ovoj županiji u posljednjih 30-ak godina.

– Posebno raduje što je ovdje riječ o "greenfield" investiciji, kojih kod nas već kronično nedostaje – zaključio je Bajs. Novi turistički kompleks koji će se prostirati na oko 26 hektara trebao bi donijeti višestruku korist i dobit, i Agrokoru i hrvatskom turizmu i građanima Daruvara i njegove okolice koji bi tamo pronašli zaposlenje. Dalibor Rohlik, gradonačelnik Daruvara, potvrđujući veliku zainteresiranost Grada za ovaj projekt, objasnio je i dokle se stiglo nakon potpisivanja pisma namjere u dogovorima o njegovoj realizaciji.

Sastanak oko sadržaja

– Mi smo u stalnom kontaktu s Davorinom Spevecom, Agrokorovim direktorom za investicije, i uskoro očekujemo sastanak na kojem bi se decidirano očitovali o ostalim sadržajima jer smo sada u postupku izmjene generalnog urbanističkog plana i prostornih planova koji bi trebao biti okončan do kraja ožujka – ističe Rohlik dodajući da je u međuvremenu već potvrđena spremnost da se iznađu mogućnosti korištenja sportsko-rekreacijskog jezera i Rimske šume koji su dio ukupnog prostora za koji je Agrokor zainteresiran.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

TR
trias
11:39 19.12.2011.

Kad se sve činjenice uzmu u obzir onda bi bilo najjednostavnije da se Todoriću prepusti upravljanje Narodnom bankom i da mu se povjeri tiskanje novca....taj kriminalac i ratni profitet je kao metastaza..uskoro će sve prekriti i kontrolirati sve tokove novca!

TR
trias
12:06 19.12.2011.

Molio bih namještenike Agrokora{u prevodu štovatelje lika i djela kriminalca Todorića} da za vrijeme radnog vremena ne švrljaju po Internetu i da ne dijele minuse!

ŽA
žalosnababanarikača
17:15 19.12.2011.

Pogledajte Bajsa! Već se sav premazao margarinom i spreman je za uv***je Ivici,kad je već p***o kod Jace.