budućnost industrije

AI2Future 2024 okuplja vodeće stručnjake koji oblikuju budućnost AI-ja

AI2Future 2024
AI2Future 2024
AI2Future 2024
AI2Future 2024
14.10.2024.
u 14:01
AutoGen i skalabilna AI automatizacija u fokusu AI2Future 2024 - vodeći stručnjaci iz svijeta umjetne inteligencije dolaze u Zagreb 17. i 18. 10. kako bi podijelili najnovije uvide i tehnologije koje oblikuju budućnost industrije
Pogledaj originalni članak


AI2Future – platforma za dublje razumijevanje umjetne inteligencije

AI2Future, vodeća AI konferencija u Hrvatskoj koja se ove godine održava 17. i 18. listopada i naglasak stavlja na temu "AI Beyond the Hype“, pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava među stručnjacima. Sudionici konferencije moći će sudjelovati na predavanjima, radionicama i panel diskusijama o najnovijim trendovima i inovacijama u AI industriji.

Na konferenciji sudjeluju stručnjaci iz Transcoma, Solvershipa, Sofascorea, AirCasha, Velebit AI-ja te brojnih drugih kompanija, kao i istraživači iz područja umjetne inteligencije koji će predstaviti svoje radove. Sudionike očekuju zanimljive panel rasprave o ključnim temama kao što su regulacija AI-ja, ulaganja u AI startupove te realnost uvođenja AI-ja u poslovne organizacije.


AutoGen v0.4 – ključ za budućnost skalabilne automatizacije

U sklopu ovogodišnje AI2Future konferencije jedan od ključnih govornika, viši istraživač iz Microsofta Eric Zhu, podijelit će svoje uvide u najnoviji razvojni korak Microsoftova okvira AutoGen, koji je dizajniran za izgradnju AI agenata i aplikacija s više agenata. Zhu će predstaviti AutoGen v0.4 te istaknuti njegovu važnost u budućnost AI-jem vođene automatizacije, osobito za tvrtke i organizacije koje žele uspješno implementirati AI tehnologiju u svoje poslovanje.

AI2Future 2024

Zhu, koji ima dugogodišnje iskustvo u analitici vremenskih serija, upravljanju metapodacima i obradi upita, objasnio je kako su njegovi prethodni radovi na složenim podatkovnim sustavima doprinijeli razvoju AutoGena. „Moje prošlo istraživanje bilo je usmjereno na podatke: stvaranje jednostavnih osnovnih elemenata i funkcija (simple primitives) koji mogu izraziti vrlo složene upite na podacima i skaliranje izvođenja takvih upita na goleme količine podataka. Kod okvira za AI agente, fokus se premjestio na akcije: stvaranje jednostavnog API-ja za programere koji orkestrira akcije agenata i pokreće ih u velikom opsegu,“ izjavio je Zhu.

AutoGen je napredni okvir koji je razvila tvrtka Microsoft s ciljem izgradnje, upravljanja i primjene autonomnih AI agenata koji mogu izvršavati zadatke i međusobno surađivati. Ovaj sustav omogućuje kreiranje višestrukih AI agenata koji rade zajedno kako bi rješavali složene zadatke s minimalnom ljudskom intervencijom. AutoGen ima arhitekturu koja omogućuje jednostavno otklanjanje pogrešaka i transparentnost procesa, što je od presudne važnosti za tvrtke koje žele implementirati AI agente na širokoj razini.

Zhu je naglasio kako se razvoj AutoGena savršeno uklapa u širu viziju Microsofta za umjetnu inteligenciju. „Microsoftova misija je osnažiti svaku osobu i organizaciju na planetu da postignu više. Vjerujem da AI agenti imaju potencijal poboljšati našu produktivnost u digitalnom svijetu, omogućujući nam da budemo fokusiraniji i donosimo informiranije odluke,“ objasnio je Zhu, ističući kako Microsoft vidi AI agente kao ključan alat za povećanje produktivnosti i učinkovitosti.


Važnost manjih, stručnih AI konferencija za napredak industrije

Zhu je podijelio i svoja razmišljanja o važnosti manjih i specijaliziranih AI konferencija, poput AI2Future. „Manji i fokusirani konferencijski događaji omogućuju dublje rasprave i potencijalno, uz stjecanje novih znanja, stvaraju više suradnji,“ rekao je Zhu, ističući kako ovakvi događaji omogućuju da lokalni talenti doprinesu globalnim raspravama i inovacijama u AI industriji.

Na AI2Future 2024 Zhu će predstaviti ključne nadogradnje i značajke koje dolaze s novom verzijom AutoGena. „Pomoći ćemo korisnicima da svoje AI agente približe produkciji, te ćemo u okvir uvesti više najnovijih istraživanja. Nadam se da će zajednica AI-ja i znanosti o podacima imati koristi od ovog novog okvira i postati produktivnija njegovim korištenjem,“ zaključio je Zhu.

Osim Ericha Zhua, koji će održati predavanje na temu "Napredak AutoGen-a: sadašnjost i budućnost“ na konferenciji će sudjelovati i Maciek Ozorowski (Ipsos UK), koji će govoriti o utjecaju AI-ja na drastične promjene u industriji istraživanja tržišta i javnog mnijenja, Nino Antulov (Asiot Technologies) s temom strojnog učenja u financijama, dok će Nikola Mrkšić (PolyAI) predstaviti razvoj AI sustava za besprijekorne, ljudske interakcije u korisničkoj službi.

Day 0

U organizaciji Udruge CroAI održat će se već tradicionalni Day 0, koji služi kao uvod u glavnu konferenciju, a odvija se u formi Meetupa 16. listopada od 18 sati u prostorima Udruge CroAI, na Zavrtinici 17. Ove godine naglasak je na kibernetičku sigurnost, što je ključno pitanje u kontekstu sve veće integracije umjetne inteligencije u različite aspekte poslovanja i svakodnevnog života. Meetup će okupiti stručnjake, entuzijaste i profesionalce iz područja umjetne inteligencije, kibernetičke sigurnosti i IT-a.

AI2Future 2024

Osim na Meetupu, kibernetička sigurnost će biti zastupljena tema i u glavnom programu konferencije. Uz Marka Gulana, AI i Cybersecurity povezat će Tomislav Vazdar, osnivač i CEO kompanije Riskoria. Vazdar je istaknuti stručnjak na polju cyber sigurnosti, s bogatim iskustvom u procjeni i upravljanju rizicima u digitalnom okruženju. Vazdar će prikazati kako umjetna inteligencija može biti korištena za unaprjeđenje obrambenih mehanizama u cyber sigurnosti, ali i kako njezina zloupotreba može predstavljati ozbiljan rizik.

Pokrovitelji konferencije

Platinum partner konferencije je Sedmi odjel, AWS Advanced Consulting Partner, dok su zlatni partneri Privredna banka Zagreb, Span, Transcom, Solvership (bivša Poslovna inteligencija). Događaj također podržavaju dugogodišnji partneri Visage Technologies, A1, IBM, TD Synnex, Barrage, Ericsson Nikola Tesla, HAMAG Bicro, Omnisearch i Studenac.

Konferencija će se održati 17. i 18. listopada u Kraš Auditorijumu u Zagrebu. Cilj konferencije je osigurati kvalitetnu razmjenu ideja i znanja za svoju glavnu publiku – stručnjake s dugogodišnjim iskustvom u AI/DS projektima i istraživanjima, kao i članove poslovne zajednice koji žele dublje razumjeti primjenu umjetne inteligencije.

Osigurajte svoje mjesto na AI2Future 2024 te se pridružite vodećim svjetskim stručnjacima u istraživanju budućnosti umjetne inteligencije.

Za više informacija posjetite službenu stranicu www.ai2future.com.

AI2Future 2024

Pogledajte na vecernji.hr