Branko Mišić:

'Ako je moj sin ubio Selenu, to je bilo u trenutku pomračenog uma'

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: ''
'Selena_Margarit_Graciano_Ma'
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Edi Mišić, Split, Selena Gomez (1)
08.05.2013.
u 07:30
Počelo je suđenje za ubojstvo meksičke turistice Selene Margarit Graciano Macedo (31) na Marjanu.
Pogledaj originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Graciano Macedo na Marjanu 22. kolovoza prošle godine.

– Ne mogu vjerovati da je to moj sin uradio, a ako jest, onda to pripisujem pomračenom umu! – istaknuo je svjedočeći Branko Mišić, Edijev otac koji je ispričao da je, kada je u medijima objavljena slika dresa Milana koji se povezivao sa Seleninim ubojicom, pitao sina zna li što o tome. Naime, Edi je pasionirani navijač tog kluba, ima 20-ak njihovih dresova, ali ocu je odgovorio: "Što ti pada na pamet?!". Pitao ga je još jednom, a kada je ponovio da nema veze s tim dresom, za njega je ta priča bila završena. – Svatko tko ima dijete teško može vjerovati da je ono sposobno tako nešto učiniti. No, u svakom čovjeku se može probuditi đavao koji mu pomrači um – rekao je Branko Mišić, inače umirovljenik i pripadnik Hrvatske vojske. Za Edija kaže da je bio dobar učenik, povučen, miran, sportaš. Trenirao je nogomet, rukomet i kickboxing i redovito trči po Marjanu. Za sebe kaže da mu je vjera pomogla da prebrodi ovu tešku situaciju u kojoj se našao. Svjedočio je i Marko, brat Edija Mišića, koji je s njim dijelio sobu u stanu do 2009. godine, kada se oženio i odselio. U zadnje vrijeme nisu se družili pa nije ni imao priliku primijetiti promjene u ponašanju svoga brata, rekao je odgovarajući na pitanje Emanuela je li zapazio da se nakon ubojstva Edi čudno ponaša. Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka koji nemaju izravnih saznanja o događaju, ali znaju o osobnim i obiteljskim prilikama optuženika.

'Teško nam je doći u Split'

– Moja majka i ja Seleninom smo smrću doživjeli strašan gubitak i naši su se životi potpuno promijenili. Selena nam jako nedostaje. Dolazak u Split i majka i ja vrlo teško doživljavamo – rekao je Emmanuel Macedo, brat ubijene Selene Macedo zbog čijeg je ubojstva danas u Splitu počelo suđenje Ediju Mišiću.

Terete ga za teško ubojstvo počinjeno na krajnje okrutan i podmukao način za što može dobiti 40 godina zatvora. Mišić se ne osjeća krivim, a njegov odvjetnik zatražio je dodatna vještačenja kojima bi se utvrdilo je li zbog cista na mozgu Mišić bio uračunljiv. U ovim trenucima svjedoči otac Edija Mišića.

Sinoć su u Split stigli brat i majka ubijene Meksikanke. Emmanuel Macedo, njegova majka i prijatelj iz Meksika u pratnji su Marina Bosotine, počasnog konzula Meksika u Hrvatskoj, jutros ušli u zgradu Županijskog suda u Splitu. 

Suđenje godine, ako ne i desetljeća

Mnogi su ovo suđenje nazvali suđenjem godine, ako ne i desetljeća. Kad je Edi Mišić (29) sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Splitu, počeo je konačan rasplet slučaja koji je prošlog ljeta uzdrmao Split – ubojstva meksičke turistice Selene Margarit Graciano Macedo (31) na Marjanu. Jedina dilema jest hoće li sudac Vladimir Živaljić prihvatiti zahtjev Mišićeva odvjetnika Frane Gorjanca za novo vještačenje.

– Nakon otkrića cisti na mozgu i pojave epilepsije nužno je obaviti vještačenje da se utvrdi uračunljivost mog branjenika – kazao je Gorjanc.

Suđenje je počelo nešto više od tri mjeseca od potvrde optužnice u kojoj ga Državno odvjetništvo, a njihovu stranu u slučaju zastupa Julijana Stipišić, tereti za “teško ubojstvo na osobito okrutan i krajnje podmukao način”.

U vrijeme ubojstva govorilo se o mogućnosti da je Selena silovana, no tog kaznenog djela u optužnici nema. Mišiću se stavlja na teret da je 22. kolovoza 2012. na južnoj strani Marjana zaskočio meksičku turisticu “te je snažno rukama uhvatio i fizičkom silom onemogućio njezin otpor, vezavši joj usta i ruke prethodno pripremljenom višeslojnom ljepljivom vrpcom”. Potom ju je odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodjenuo je i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu od koje je iskrvarila i umrla. Tijelo je, prema optužnici, “ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama te kamenjem kako bi se uklopilo u prirodni ambijent i postalo neprimjetno”.

>>U dva zamaha nožem djevojci je odrezao glavu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.