Roditelji na nogama

Ako Podcrkavlje ostane bez škole, djecu nećemo slati na nastavu

Foto: PIXELL
Ako Podcrkavlje ostane bez škole, djecu nećemo slati na nastavu
26.03.2010.
u 18:10
Ako Podcrkavlje doista neće dobiti novu školu, kako se priča, bit ćemo prisiljeni na građanski neposluh i djecu nećemo slati u školu dok se to ne riješi, kaže roditelj Vinko Medić.
Pogledaj originalni članak

Roditelji iz deset sela u općini Podcrkavlje uznemireni su viješću da od obećane gradnje nove škole neće biti ništa, da će se sadašnja četverogodišnja škola ukinuti i da će oko 200 đaka morati putovati autobusima u matičnu školu u Podvinje. Kako je matična škola prenapučena i radi u tri smjene, Vijeće roditelja održalo je hitnu sjednicu i od gradskih čelnika zatražilo istinu.

– Ako Podcrkavlje doista neće dobiti novu školu, kako se priča, bit ćemo prisiljeni na građanski neposluh i djecu nećemo slati u školu dok se to ne riješi. U tim pričama sigurno ima istine jer se spominje dogradnja matične škole u Podvinju – kaže roditelj Vinko Medić. Dogradnjom bi škola u Podvinju dobila šest novih učionica i nastavu umjesto u tri mogla organizirati u jednoj smjeni.

– Međutim, ukinu li školu u Podcrkavlju i sva djeca iz tih sela dođu u matičnu školu, onda opet ništa nije riješeno i nastava će opet biti u tri smjene – objašnjava Ivan Matijašević, predsjednik školskog Vijeća roditelja. Gradonačelnik Mirko Duspara opovrgava glasine da obećanje neće biti ispunjeno.

– Problem je što se politika petlja gdje joj nije mjesto i roditelji su podlegli glasinama. Već prvog dana ljetnih praznika počinje dogradnja podvinjske škole i radovi će završiti do početka školske godine, a nema ni govora o ukidanju škole u Podcrkavlju. Imamo dozvole i projektnu dokumentaciju za gradnju sportske dvorane vrijedne pet milijuna kuna i novu školu vrijednu 9,8 milijuna kuna. Preostaje raspisati javni natječaj, a to je obveza resornih ministarstava - zaključuje Duspara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.