Posjet Zemuniku

Akrobatska skupina britanskog vojnog zrakoplovstava u posjetu Krilima Oluje

Foto: Borna Filic/PIXSELL
U Gornjoj se Stubici 23. put održavaju Susreti za Rudija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Prelet vojnih zrakoplova iznad Knina povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Krila Oluje predstavila novi sastav i prezentirala novi letački program
16.04.2021.
u 13:32
Prilikom dolaska u Vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić”, britanski Red Arrowsi izveli su pozdravni razlaz formacije.
Pogledaj originalni članak

Deset zrakoplova s članovima britanske akrobatske grupe RAF-a (Royal Air Force - Kraljevske zračne snage) sletjelo je u vojnu bazu Zemunik, gdje su posjetili članove Krila Oluje Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) na putu prema Grčkoj.

Dobrodošlicu su im poželjeli svi piloti akrobatske grupe Krila Oluje s timom potpore i zrakoplovnih tehničara koji su im omogućili nastavak putovanja.

“Nakon duge 2020., u kojoj se nismo uspjeli susresti na našoj stajanci, ali ni u zraku, zaista smo počašćeni što smo opet bili u prilici ugostiti naše drage prijatelje i pružiti im potporu u putovanju prema Grčkoj", rekao je vođa Krila Oluje, satnik Darko Belančić prilikom posjete Red Arrowsa.

Izrazio je nadu da će im sljedeća sezona biti uspješna i da će, unatoč svim izazovima, uspjeti odraditi sve treninge i nastupe i kvalitetno se za nju pripremiti.

"Veselimo se njihovom ponovnom posjetu pri povratku u Ujedinjenu Kraljevinu nakon završenog Springhawka i nadamo se da ćemo se uspjeti organizirati i isplanirati zajedničko letenje i razmjenu iskustava", dodao je Belančić.

Krila Oluje i Red Arrows prvi zajednički nastup na međunarodnom aeromitingu imali su 2010. prigodom proslave 50. obljetnice “Frecce Tricolori” u Udinama u Italiji, a najistaknutiji susret bio je 2015. na “Royal International Air Tattoo” u bazi RAF Fairford, kada su Krila Oluje osvojila nagradu za sveukupno najbolji nastup na tom najuglednijemu svjetskom vojnom aeromitingu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.