'pao' na granici

Albanac u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 29 kg 'trave'

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
Albanac u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 29 kg 'trave'
26.12.2013.
u 16:42
Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 435 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Hrvatske dosegla iznos od oko 1 450 000 kuna, izvijestila je policija
Pogledaj originalni članak

Na graničnom prijelazu Klek spriječen je pokušaj krijumčarenja gotovo 29 kilograma marihuane, priopćila je PU dubrovačko neretvanska. Droga je pronađena u automobilu albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije koji je tom graničnom prijelazu pristupio u popodnevnim satima na Badnjak

- Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje nakon čega je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost opojnih droga. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga automobila. 

Pretragom je u pregrađenom prostoru u podvožju automobila pronađeno 35 paketa oblijepljenih prozirnom pvc folijom u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine 28 974 gr.  Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 435 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 450 000 kuna.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni državljanin Albanije je jučer, 25. prosinca, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku- navodi PU dubrovačko-neretvanska u priopćenju.

>> Nakon racije u pizzeriji policija našla kilogram heroina

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AK
akil
16:49 26.12.2013.

Svi hoće brzo zaraditi a ne raditi.Treba ga nagraditi s desetak godina da hrani svinje u nekoj dobroj ustanovi pa mu neće padat na pamet opet travu švercat!