Srbijanski premijer

Vučić: Razgovarat ćemo o naoružavanju Hrvatske, spremni smo odgovoriti na sve

Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
Vučić: Razgovarat ćemo o naoružavanju Hrvatske, spremni smo odgovoriti na sve
28.12.2015.
u 16:07
– Mi imamo odlične odnose s Ruskom Federacijom, imamo vrlo dobre odnose s Crnom Gorom. Oni su izabrali svoj put, Srbija bira svoj pu – rekao je Vučić komentirajući između ostaloga i učlanjenje Crne Gore u NATO.
Pogledaj originalni članak

– Razgovarat ćemo u budućnosti o tom pitanju. Ili će oni odustati od toga, ili ćemo mi morati pronaći odgovor i na to. Ali svatko bira svoju sudbinu, svatko ima pravo donositi svoje odluke – rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić za portal srpski Sputnik govoreći o nabavci modernoga naoružanja za potrebe Hrvatske vojske.

– Mi na pancir haubice imamo čime odgovoriti. Obranit ćemo se, za patrije tog i tog tipa, imat ćemo lazare u serijskoj proizvodnji. Ne zabrinjavamo se, ali ne znam zašto bi netko u našoj regiji uzimao balističke rakete. Srbija je donijela odluku i svoje odluke se vrlo čvrsto, vrlo ozbiljno, i, rekao bih, vrlo pošteno i odgovorno drži. Crna Gora je donijela svoju odluku. Mi imamo odlične odnose s Ruskom Federacijom, imamo vrlo dobre odnose s Crnom Gorom. Oni su izabrali svoj put, Srbija bira svoj put – rekao je Vučić komentirajući između ostaloga i učlanjenje Crne Gore u NATO.

Kazao je i kako Srbija ima želju da bude vojno neutralna te da se ne miješa u to što rade druge zemlje niti da osjećaju po tome pitanju ugroženost.

Kako je rekao srbijanski premijer, s partnerima u Moskvi razgovaralo se o onome što se osjetilo kao problem za Srbiju kao što je „bio slučaj kada su neke zemlje počele naručivati balističke rakete koje se nalaze u okruženju Srbije.   

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

SW
swirac
16:48 28.12.2015.

koji glupani.. kao članica NATO saveza, obvezali smo kontinuirano ulagati u vojsku..

DU
Deleted user
16:21 28.12.2015.

Pa zašto bi se i osječali ugroženima??? Nitko od spomenutih nije nikada vojskom stupio na njihovo tlo!

BJ
Bjelovar112
16:49 28.12.2015.

šta Srbin trkelja mi njih nismo napadali već oni nas i slobodno nek se oni naoruzaju ako krenu na nas ni Putin im neće stići pomoći jer bi ih mogao zadesiti Tsunami i mi izbijemo na povijesne granice .