Boj na Prisavlju

Alfier odbio potpisati Dnevnik s prilogom o Darku Petričiću

Foto: Mišo Lišanin
Alfier odbio potpisati Dnevnik s prilogom o Darku Petričiću
Autori dai, nm
26.11.2009.
u 00:38
U prilogu je Petričić prozvan za pravomoćnu presudu jer je umirovljeničkom domu ostao dužan 37.000 kuna.
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Pri kraju sinoćnjeg HTV-ova Dnevnika emitiran je prilog o moralnom profilu Darka Petričića koji je u emisiji "Dossier.hr", zbog kojeg je urednica Ana Jelinić smijenjena, brojne hrvatske političare povezao s “mafijama”, korupcijom i kriminalcima.

U prilogu je Petričić prozvan za pravomoćnu presudu jer je umirovljeničkom domu ostao dužan 37.000 kuna.

Naime, još je 2000. sklopio s jednom staricom ugovor o dosmrtnoj pomoći, uselio se u njezin stan, a nju smjestio u umirovljenički dom, no nakon staričine smrti ostao je dužan za troškove smještaja i pogreba.

Držeći da takvom prilogu nije mjesto u Dnevniku, urednik Stipe Alfier odbio je potpisati emisiju. Reagirala je i A. Jelenić ocijenivši da je prilog “sramotan” i da ga je naručio zamjenik glavne urednice Dražen Majić.

Vanja Sutlić, glavni ravnatelj HRT-a sinoć je za Večernji list rekao da nije gledao Dnevnik te da će, nakon što ga pogleda, zatražiti očitovanje od ravnatelja HTV-a Blage Markote.

- Na žalost, večerašnji Dnevnik nisam vidio. Apsolutno je nedopustiva svaka privatizacija bilo koje emisije, pa tako i Dnevnika, za svaki oblik osobnih obračuna. Kako je to u izravnoj nadležnosti ravnatelja HTV-a Blage Markote, pozivam ga da konačno počne djelovati sukladno svojim zakonskim ovlastima te pravilnicima i aktima Hrvatske radiotelevizije. Ujutro, kad pregledam snimku, to ću od njega zatražiti i u pisanom obliku. Od njega očekujem promptno djelovanje - rekao je Sutlić.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

VU
vucko
10:32 26.11.2009.

HRT- propuh sa lijeve strane smrdi,uzasno smrdi ! Otvorite prozore i vrata da se zgrada\" prolufta\". Smece odnesti u kontejnere ,prije recikliranja.

OB
-obrisani-
10:28 26.11.2009.

misuratakid, zaborevio si spomenuti Galića i njegovu čistku 2000. na HTV-u. Dolaskom Račana na vlast upravo je on maknuo Dopuđu, valjda zbog onog njegovog poznatog \"Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili\". Čak je smijenio izvanredno profesionalnu Helgu Vlahović s Novogodišnjeg koncerta u Beču i postavio nekakvu totalnu bezveznjakinju (tko zna u čijem je krevetu to zaslužila) i tek ju je nakon ogromnog protesta javnosti i ismijavanja one bzveznjakinje vratio u Beč. Tko prati Novogodišnji koncert zna o čemu pričam. Rasulo i neprofesionalnost na HTV-u počela je s dolaskom Galića. još samo 84 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

FR
fratela
07:14 26.11.2009.

Umjesto javne televizije imamo javnu demokratsku sramotu.