Zaplet u Beogradu

Amerika i Njemačka pritišću Vučića

15.06.2016.
u 02:00
Zapadni diplomati iznenađeni, kažu da na Vučića gledaju kao na onog koji sprečava potonuće Srbije u nacionalizam
Pogledaj originalni članak

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 24. travnja, a pobjednik Aleksandar Vučić još nije formirao vladu pa je otkazao i ranije dogovoreni posjet Bruxellesu 21. lipnja te sastanke u SAD-u na koje je planirao otići prvim letom Air Serbije na relaciji Beograd – New York.

Vlasti blizak tabloid lansirao je i priču o tome kako Zapad želi srušiti Vučića, a nakon toga Vučić je primio veleposlanike SAD-a i EU. Što je posrijedi u ovoj priči u kojoj se lansiraju urote? Diplomatski izvori beogradskog lista Danas tvrde da nema ni govora o tome da Zapad ima nešto protiv Vučića.

“Vučića na Zapadu doživljavaju kao političara koji sprečava potonuće Srbije u nacionalizam”, kažu diplomati, dok mediji tvrde da je Vučić na udaru zbog Rusije, Kine i Republike Srpske. Šefica beogradskog Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko kaže kako se Vučić teško nosi s prosvjedima zbog rušenja u Savamali, u pripremi za Vučićev megaprojekt Beograd na vodi. Prosvjeduju mladi ljudi koji nisu pristaše političkih stranaka, a prosvjeda ima i u Vojvodini.

– Vučić, kao ni drugi vođe u regiji, ne zna kako izvući zemlju iz krize, a on nema ni ljude koji to mogu iznijeti pa lansira teorije zavjere. Dosad se lansirao nacionalizam, religija, a sad ponestaje takvih mamaca za birače pa se priča o tome kako se demonstracije pokreću sa Zapada. Na udar tako dolaze nevladine udruge – kaže Biserko. Tu je i pritisak Rusije na Beograd, ruski veleposlanik Aleksandar Čepurin objavio je pismo u Večernjim novostima u kojem kaže kako se u regiji pokušavaju ubaciti strani modeli preko ‘pseudodemokratskih struktura’. 

>>Vučić ponovno jednoglasno izabran za predsjednika SNS-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

Avatar zagondzija
zagondzija
07:39 15.06.2016.

Mogu ga povuci za onu stvar zajedno sa Sonjom............

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
06:56 15.06.2016.

Sonja Biserko je validna koliko i vasa pokojna Nela Erzisnik. Ceo ovaj tekst nema veze sa bilo cim !!

PR
PredragBG
08:47 15.06.2016.

Opet tonu sve balkanske države, još dublje. Iako smo mislili da smo dotakli dno ipak mozemo jos dublje. Igraju se sa svima nama. Veliki su i mogu.....malo potapšu po ledjima, daju neku "investiciju", pohvale za "napredak", nazovu nas proevropskim ili slično.....i onda nam opale šamarčinu, a mi zato što smo mali moramo da ćutimo i trpimo. Eto....svi sada imaju svoje države i sve je super. I vama Hrvatima je baš sjajno jer ste u EU. Mozete lakse da da bezite u Nemacku da radite. A onda se dokacimo i mi medju sobom da dokazemo kako nismo genocidni , kako su ovi drugi gori, to im u genima i slicno....iako smo ubijali i jedni i drugi, klali, mucili i tako sve redom idemo u krug.Kada posle 100 godina podvucemo crtu, saldno ubijenih na obe strane je manje vise slican.... Jedna usijana glava je dovoljna da podigne gladnu sirotinju na noge sa jeftinim štivima o patriotizmu. Da, vi ste u NATO-u i EU . Onaj NATO što bombarduje i ubija gde stigne, a pod velom odbrane ljudskih prava. Ne brinite. Sigurni ste. A mi...sa nama se dobacuju velike sile .Evo uskoro nam i Kinez stiže. Putin skoro dao instrukcije, pa se sada na zapadu ljute. Nema tu više ni Srba ni Hrvata. Postoje samo gladne marijonete praznih glava, koje neko puni kada i kako mu odgovara i usmerava tamo gde mu odgovara. Srećno svima !