sad - hrvatska

Amerika u Afganistanu računa na HV i nakon 2014.

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Amerika u Afganistanu računa na HV i nakon 2014.
11.05.2012.
u 19:39
Hrvatski instruktori obučavaju vojnu policiju u Kabulu te tako najbolje pridonose pripremi za posttranzicijsko razdoblje
Pogledaj originalni članak

Hrvatska jest mala zemlja, ponovo je danas, obraćajući se časnicima i dočasnicima Hrvatske vojske u Zagrebu, istaknuo veleposlanik SAD-a James Foley, ali njezin je doprinos NATO-ovim misijama značajan i SAD ga jako cijeni. Stoga, nastavio je, zna da može računati na Hrvatsku i nakon tranzicije u Afganistanu 2014. kako bi talibani bili svjesni da su s druge strane istrenirane i obučene afganistanske snage potpomognute saveznicima iz NATO-a.

Inače, Hrvatska u NATO-ovoj misiji ISAF u Afganistanu ima više od 300 vojnika. Obučavaju vojnu policiju u Kabulu i tako, dodao je Foley, najbolje pridonose održivosti afganistanskih snaga za posttranzicijsko razdoblje.

Govoreći o predstojećem summitu NATO-a u Chicagu, veleposlanik je kao teme najavio predanost saveznika završetku misije u Afganistanu, prilagodbu operativnih kapaciteta NATO-a suvremenim sigurnosnim prijetnjama i jačanje mreže partnerstva sa zemljama nečlanicama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ukurtapash
ukurtapash
20:09 11.05.2012.

sad ce \"primitivnome i civilizacijski nazadnome\" puku sve to (do u detalje) objasniti nasa ministrica spoljasnjih poslova. pricekajmo koji dan.

B6
Booyaka 619
10:33 12.05.2012.

Problem je što hrvatska jadna politika ne može definirati što ona očekuje od Amerike, na stranu pitanje ukidanja viza...