međunarodna politička organizacija

Andrej Plenković izabran za potpredsjednika Centrist Democrat International

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Plenković o cijenama goriva i trošarinama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Premijer Plenković Saboru podnio Godišnje izvješće o radu Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Premijer Plenković Saboru podnio Godišnje izvješće o radu Vlade
28.10.2021.
u 20:16
Andrej Plenković u svom se obraćanju putem video-veze zahvalio kolegama na povjerenju te istaknuo da suvremeni izazovi s kojima smo suočeni zahtijevaju snažnije globalno jedinstvo i solidarnost
Pogledaj originalni članak

Danas se u Bruxellesu održao sastanak Izvršnog odbora CDI (Centrist Democrat International) na kojem je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predložen te izabran za potpredsjednika, izvijestio je HDZ. 

Centrist Democrat International demokršćanska je međunarodna politička organizacija, osnovana 1961. godine, koja okuplja stranke diljem svijeta koje dijele demokratske, tradicionalne i univerzalno-humanističke vrijednosti te promoviraju političku, gospodarsku, socijalnu i kulturnu suradnju. Najveća europska politička grupacija Europska pučka stranka (EPP) dio je CDI.

Na današnjem sastanku Izvršnog odbora, kojeg su predvodili predsjednik Izvršnog odbora CDI-a Andrés Pastrana te glavni tajnik Antonio López-Istúriz White, čelnici stranaka razgovarali su o zajedničkoj suradnji u odgovoru na COVID-19, važnosti postizanja što veće globalne procijepljenosti, gospodarskom oporavku od krize uzrokovane pandemijom te klimatskim promjenama. Govorilo se i o političkim izazovima za mainstream opcije diljem svijeta i borbi protiv populizma, priopćeno je iz HDZ-a. 

Andrej Plenković u svom se obraćanju putem video-veze zahvalio kolegama na povjerenju te istaknuo da suvremeni izazovi s kojima smo suočeni, od borbe protiv COVID-19, klimatskih promjena, migracija, siromaštva i sigurnosnih pitanja zahtijevaju snažnije globalno jedinstvo i solidarnost. Kazao je da HDZ, kao stranka europskog desnog centra, proteklih pet godina vodi Vladu koja je, uz brojne izazove, posvećena radu za gospodarski i socijalni boljitak hrvatskih građana, kao i za veću međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske, čemu će pridonijeti i članstvo u schengenskom prostoru i europodručju.

Naglasio je i da je potreban veći globalni angažman kako bi se pomoglo svim državama diljem svijeta da imaju dostupno cjepivo protiv COVID-19, dodavši pritom da je Hrvatska već donirala više od milijun doza cjepiva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Ivan_Žižak
02:17 29.10.2021.

Na režimskom VL se ne može napisati ništa što je protiv HDZ-a i AndreJa. Napisao sam da parira Vučiću zbog onog igrokaza neki dan s nesvrstanima te da ta organiizacija nije neŠto europska što se vidi iz sastva uprave koju sam copy/paste. I da je tu čak jedan Nijemac - Elmar Brok. Čiji je CV Helmut Kohl sažeo s "rođen, ženjen, MEP". VL rapidno propada i guši medijske slobode koje kao zagovara. Ovo je opasno za demokraciju!!!!

DU
Deleted user
21:44 28.10.2021.

Prepoznat će te ih po njihovim plodovima .koji su to plodovi Plenkovića hrvatska je naj siromašnija država europske unije

GO
goran2hr
09:44 29.10.2021.

Demokršćani? Kakve veze ima Plenković sa demokracijom (pa boji se naroda i protivi referendumima), a pogotovo kakve veze ima sa kršćanstvom (uveo IK, Marakeš, LGBT udomljavanje djece.....). Da nije tragično bilo bi komično.