zaređivanje

Anglikanci odlučili da žene mogu biti biskupi. Vatikan nije oduševljen

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Anglikanci odlučili da žene mogu biti biskupi. Vatikan nije oduševljen
15.07.2014.
u 15:13
Glavni urednik vatikanskog glasila Osservatore Romano i profesor kršćanske povijesti na sveučilištu La Sapienza, Giovanni Maria Vian
Pogledaj originalni članak

Nakon odluke Anglikanske zajednice u Engleskoj kojom se omogućuje ženama zarađivanje za biskupe, u Vatikanu ocjenjuju kako se ekumenski dijalog zakomplicirao.

Glavni urednik vatikanskog glasila Osservatore Romano i profesor kršćanske povijesti na sveučilištu La Sapienza, Giovanni Maria Vian, kako takva odluka komplicira ekumenski hod ne samo s Katoličkom crkvom, već i s pravoslavnima, a i unutar Anglikanske zajednice došlo je do rascijepa. Anglikanci na jugu svijeta, koji su postali većinom, protive se zarađivanju žena za biskupe, kaže Vian.

Papa Franjo se više puta sastao s anglikanskim primasom Justinom Welbyjom kako bi se nastavio put zbližavanja koji je započeo još u vrijeme Ivana XXIII., ali "da" ženama biskupima ne olakšava situaciju, drži Vian.

>>Biskupi: Roditelji, uključite se u raspravu o spolnom odgoju!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RA
Rangostar
15:42 15.07.2014.

Ko je sad u pravu,ona crkva ili ova,na cijoj strani je vrhovno nebesko bice ? Sta ako su oni u pravu ?

Avatar naturtrueb
naturtrueb
01:34 16.07.2014.

treba ih tužiti za diskriminaciju

UN
unbekant
07:39 16.07.2014.

E i ovi stvarno prave cirkus od crkve i katolicanstva,jos malo pace kod nas u katolika i muslimanski hodza moci se kandidovati za kardinala,ili biskupa,hehehehhehehe