nedavno otvoren

Antić: U sefu nema ništa Titovo, sve je od Karađorđevića

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Antić: U sefu nema ništa Titovo, sve je od Karađorđevića
10.09.2013.
u 08:39
- U sefu nema ništa Titovog, sve je od Karađorđevića. Stiglo mi je vještačenje, vještak je sve pogledao i proučio. To su pokretne stvari još od kralja Aleksandra i kraljice Marije - rekao je Antić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Državne komisije Srbije, Oliver Antić kojega je srpski predsjednik Tomislav Nikolić ovlastio neka riješi enigmu oko "Titova sefa" potvrdio je novinarima kako je dobio izvješće vještaka o sadržaju nedavno otvorenog sefa u Narodnoj banci Srbije, ali tu, tvrdi on, nema ništa Titovo.

- U sefu nema ništa Titovog, sve je od Karađorđevića. Stiglo mi je vještačenje, vještak je sve pogledao i proučio. To su pokretne stvari još od kralja Aleksandra i kraljice Marije - rekao je Antić dodajući kako još nema procjene vrijednosti pohranjenih predmeta, ali da one pripadaju dinastiji Karađorđevića, te "nemaju veze sa sukcesijom bivše SFRJ, jer je riječ o privatnoj imovini".

Antić najavljuje kako će "vrlo uskoro" izaći u javnost s podacima što je pronađeno u Titovom sefu i uskoro će podnijeti izvješće Prvom osnovnom sudu u Beogradu koji je podnio zahtjev za otvaranje sefa i na kojemu se vodi ostavinska rasprava jer Brozovi nasljednici polažu pravo na privatnu imovinu "najvećeg sina naših naroda i narodnosti".

Prema ranijem pisanju beogradskih medija, veliki broj nađenih stvari ima signaturu Karađorđevića, pa čak i osobni potpis kralja Petra, kao i vrijedna numizmatička zbirka i Orden Karađorđeve zvijezde, ukrašen brilijantima, rubinima i smaragdima, koji je pripadao kraljici Mariji.  

>> Titovi nasljednici traže na uvid popis stvari pronađenih u sefu  

>> Otkriveno što sadrži Titov sef!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.