izbjeglička kriza

Austrija će vraćati migrante koji nemaju namjeru tražiti azil u Njemačkoj

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Austrija će vraćati migrante koji nemaju namjeru tražiti azil u Njemačkoj
15.01.2016.
u 11:33
Njemačka je zadnjih tjedana pooštrila kriterije za ulazak migranata te je svakodnevno počela vraćati izbjeglice u Austriju
Pogledaj originalni članak

Austrija će onemogućiti ulazak migrantima koji imaju namjeru proći kroz Njemačku umjesto da zatraže azil u toj zemlji, rekla je ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner u radijskom intervjuu.

Njemačka je zadnjih tjedana pooštrila kriterije za ulazak migranata te je svakodnevno počela vraćati izbjeglice u Austriju, rekla je austrijska policija ovaj tjedan.

"Kakva je trenutačna situacija na njemačko-austrijskoj granici? Samo oni koji imaju namjeru tražiti azil u Njemačkoj propuštaju se, a oni koji žele dalje šalju se natrag", rekla je Mikl-Leitner za ORF.  "Mi ćemo takve izravno zaustavljati na našoj južnoj granici od kraja sljedećeg tjedna", rekla je, misleći na granicu sa Slovenijom.

Stotine tisuća migranta prošlo je kroz Austriju i Njemačku od rujna, kada su dvije zemlje otvorile svoje granice.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar sodomare22
sodomare22
13:38 15.01.2016.

Uspjeli uslikati jednu ženu u mnoštvu ratnika ISIS-a i Al-nusre. Sramota da Europa pada bez ispaljenog metka.

MA
malena27
12:30 15.01.2016.

UN upozorava da ce i ove godine,samo iz Turske, u EU uci oko milion novih izbjeglica. Zapravo nitko tocno ne zna koliko je izbjeglica uslo prosle godine na tlo EU. Procjenjuje se oko jedan do dva miliona. U narednih tri do cetiri godine moguci broj je osam miliona kako je prorokovao - planirao Jean-Claude Juncker na pocetku izjeglicke krize.

ZI
zimerman
16:09 15.01.2016.

Svi imaju namijere trazit Azil u Njemackom ,ako ne barem tako mogu reci I koga ce onda vracat I gdje . Ovo sa izbijeglicama postaje zalosno I smijesno svaki Dan donesu Novi zakon Koji ne mijenja nista samo da bi zavarali narod I ostali na vlasti