Nezakonit dokaz

Austrijski istražitelji nisu smjeli raditi u Hrvatskoj

Foto: Davor Višnjić/Večernji list
Austrijski istražitelji nisu smjeli raditi u Hrvatskoj
27.01.2011.
u 14:52
Iskazi prikrivenih istražitelja najvažniji su dio USKOK-ove optužnice kojom se Igora Dupala i ostale tereti za "dilanje" 50 kilograma kokaina.
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Iskazi austrijskih prikrivenih istražitelja, kojima je prema USKOK-ovoj optužnici Igor Dupalo u lipnju 2007. nudio na prodaju oko 50 kilograma kokaina, izdvojeni su iz spisa kao nezakonit dokaz. Odlučilo je tako vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je presjedao sudac Zoran Luburić, prihvativši zajednički zahtjev obrane.

Naime, branitelji optuženog Dupala, Domagoja Rogića, Samira Etemovića i Igora Štajcara, koje se tereti za dilanje većih količina droge, tvrdili su da sud u Austriji nije izdao nalog koji bi dopustio rad austrijskih prikrivenih istražitelja u Hrvatskoj. Obrana je nadalje tvrdila da je Austrijancima djelovanje u Hrvatskoj, i to usmeno, omogućio MUP!?

– Hrvatska policija suglasila se da austrijski policajci dođu na teritorij Hrvatske i tu rade. Pri tome se nisu poštovale zakonske norme, jer tako nešto može odobriti samo nadležni sud u Hrvatskoj, a ne policija – kazala je Višnja Drenški Lasan u ime svih branitelja.

Je li izdvojeni dokaz nezakonit, odlučit će Vrhovni sud. Iskazi prikrivenih istražitelja najvažniji su dio USKOK-ove optužnice, a obrana je već najavila da će tražiti i izdvajanje svih dokaza povezanih s iskazima prikrivenih istražitelja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MM
Mladen Miletić
16:36 27.01.2011.

Austrijski istražitelji nisu smjeli raditi u Hrvatskoj, dok strana policija i agenti smiju. Prtedsjednik smije dovesti Tadića i mnogo njegovih mladića u Vukovar da istražuju zločine. Uskoro smo EU i sigurno da če svi kao i do sada ne samo prisluškivati kao Slovenci nego tu se i naseliti... A Kada Srbija dodje u EU evo ih 2 miliona u naprednu HR opet u svoju EU !

JU
Jurišić40
20:03 27.01.2011.

Ovo mi više dijelije na borbu moći. Kako to da su Austrijski istražitelji nešto pronšli a USKOK nije,e neće moći tako.