žrtve napada Torcide

Auto je gorio, a oni su i dalje trčali za nama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
22.3.2016., Zagreb - Razgovor s deckom kojeg je s prijateljima napala torcida i zapalila im auto. Decki nisu ni bili na utakmici nego na prvenstvu u igranju igrica u spaladium areni. DKS_56134550 Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Privatna arhiva
automobil
Foto: Privatna arhiva
huligani
Foto: Privatna arhiva
Žrtve napada Torcide
Foto: Privatna arhiva
Žrtve napada Torcide
Foto: Privatna arhiva
Žrtve napada Torcide
Foto: Privatna arhiva
Žrtve napada Torcide
23.03.2016.
u 21:41
“Blokirali su cijelu ulicu, stajali su tamo s bocama i letvama. U panici sam prijatelju rekao da stisne gas i projuri između njih”
Pogledaj originalni članak

– Auto je bio cijeli u plamenu, a oni su i dalje trčali za nama, bilo ih je više od trideset. Znali smo da će nas izvući iz automobila i prebiti ako stanemo. Iskreno, mene je bilo jako strah, bila je to doslovno borba za goli život, kao da sam u sceni iz nekog filma o huliganima – u jednom nam dahu 21-godišnji Hrvoje prepričava nemile scene koje je u nedjelju doživio u Splitu kada je skupina nasilnika u automobil u kojemu je bio s četiri prijatelja ubacila Molotovljev koktel.

Kreni, bježi, bježi!

Opekline trećeg stupnja, potpuno spaljena koža i uništeni živci ozljede su čije će posljedice Hrvoja vjerojatno cijeli život podsjećati na kobni izlet u Split, kamo je s prijateljima iz Zagreba doputovao u subotu, i to ne na derbi između Hajduka i Dinama koji se odigravao u nedjelju, nego na veliki međunarodni turnir u Doti 2 – jednoj od najpopularnijih računalnih igara u svijetu. Prvi dan svog posjeta Splitu dečki su proveli na turniru, a do incidenta s huliganima došlo je kada su u nedjelju malo prije podne krenuli na turnir u Spaladium arenu. Budući da se arena nalazi u blizini poljudskog stadiona, većina pravaca prema njoj bila je blokirana jer se istovremeno održavala utakmica visokog rizika, zbog čega su policajci Hrvoja i njegove prijatelje do arene preusmjerili okolnom rutom.

– Dok smo se vozili jednom od ulica, stali smo ispred zebre preko koje je tada prošao dečko s navijačkim obilježjima Torcide. Pogledao nas je i nešto dobacio skupini navijača koja je pila uz cestu. Najprije se jedan od njih zaletio prema nama, nešto je dobacivao i fućkao, a zatim su krenuli i ostali. Zaderao sam se prijatelju koji je vozio: “Kreni, bježi, bježi” i tada smo im onako u panici uspjeli pobjeći – prisjeća se Hrvoje. Međutim, kako nitko od njih nije bio siguran kamo idu, izgubili su se u uličicama, a ubrzo su shvatili da su napravili krug te da ponovno idu prema križanju s kojeg su pobjegli. Ispred njih tada se pojavila ista skupina huligana.

Huligani i dalje na slobodi

– Blokirali su cijelu ulicu, stajali su tamo s bocama i letvama. U panici sam prijatelju rekao da stisne gas i projuri između njih, ali nije to napravio, nego je samo usporio. Nismo stali ni u jednom trenutku, samo smo vozili jako sporo, a oni su nas okružili i nabijali po automobilu, derali se i fućkali. U tom kaosu samo sam odjednom čuo snažan prasak iza nas i primijetio plamen. Ubrzo je cijela unutrašnjost gorjela, jakne, torbe, sjedala... Dvojica prijatelja i ja smo iz automobila počeli bacati stvari kako ne bismo svi izgorjeli, a meni je u tom metežu plamen bio zahvatio i kosu – kaže Hrvoje.

Nekako su uspjeli pobjeći te su se zaustavili nekoliko stotina metara dalje, u Gundulićevoj ulici.Tamo su ugasili požar, pri čemu je ozlijeđen i vozač i to dok je vadio protupožarni aparat iz automobila. Prije dolaska policije Hrvoja, koji u tom trenutku uopće nije osjećao ruku, Hitna je prevezla u bolnicu. Sve su snimile i nadzorne kamere, ali policija huligane nije pronašla.

>>U Splitu huligani zapalili vozilo zagrebačkih tablica s četvoricom mladića u njemu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:08 23.03.2016.

Hm, a što čemo sada sa splićama u zagrebačkim studentskim domovima, koji ne mogu naučiti hrvatski, nego su donijeli Dalmaciju sa sobom. Za par dana na Jarunu, bit će prebijeni neki prištavci s pepeljarkama, koji studiraju na PMF-u. I tako spirala nasilja u zemlji bez perspektive i mladih, ali sa dovoljno ludih, tone u sukog sjevera i juga. Kakva je to policija koja ne može naći nekoliko huligana, a u kvartu svi znaju tko su isti?

DH
dalibor.hren
21:49 23.03.2016.

Tako se ponašaju vlasnici kluba! Što na sve veli kapetan Brbljić? Gdje je policija? Možda još traže autora svastike?

NE
Nemanadimak
05:34 24.03.2016.

Joj al su mangupi, huligani nasli su mladice u Citroenu napasti. Sto nisu napaii neke Cigane U BMW-u? Pa da ih ovi dobro natamburaju. A di je policija? Pije ko kaficima, neka mi niko nekaze da se pocinitelj ne moze naci? Malo stisnuti taj olos pa da vidis kako pjevaju...