JOŠ SE I ŽALI

B. Plavšić u knjizi će opisati “sve strahote koje je doživjela”

Foto: AFP
B. Plavšić u knjizi će opisati “sve strahote koje je doživjela”
VL
Autor
Hrvoje Dečak
15.09.2010.
u 16:32
Otkako se vratila iz zatvora, živi u Beogradu i kaže kako joj je jedina želja “da je svi zaborave i da starost provede u miru”.
Pogledaj originalni članak

Biljana Plavšić, koja je odslužila kaznu za ratne zločine, piše knjigu u kojoj će opisati svoj proces u Haagu i boravak u luksuznom švedskom zatvoru, piše beogradski Press. Još se izjadala da će “opisati sve strahote, laži i podmetanja koja je doživjela posljednjih godina” te da će uspjeti dočarati “dio pakla kroz koji je prošla”. Otkako se vratila iz zatvora, živi u Beogradu i kaže kako joj je jedina želja “da je svi zaborave i da starost provede u miru”.

B. Plavšić u veljači 2003. godine osuđena je na 11 godina zatvora nakon što je na suđenju priznala krivnju za zločine protiv čovječnosti, uključujući sudjelovanje u progonu Bošnjaka i Hrvata u ratu u BiH. Zahvaljujući nagodbi s tužiteljstvom i izraženom kajanju, odbačene su joj dvije točke optužnice za genocid.

Kaznu je služila u ženskom zatvoru Hinsebergu, 200 km udaljenom od Stockholma, a računajući i schengenski pritvor ukupno je odslužila nešto više od dvije trećine dosuđene kazne te je oslobođena sukladno švedskom zakonu po kojem zbog dobrog vladanja zatvorenik može nakon toga biti oslobođen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
17:29 15.09.2010.

buaha ha ha ha staru cetnikusu je dobro nalemala jedna Hrvatica ,tako da cetnikusa nije smjela napustati svoju sobu buaha ha ah aha ha ha ha

OB
-obrisani-
21:33 15.09.2010.

Ona je prosla dio pakla...dabogda gorila u njemu... Zaboravila je bedem ljubavi i molbu majke iz Mostara... Njoj 11 godina i mirna starost...sto je sa svom onom mladosti i ljudima koji su zbog takvih nakaza stradali. SVI upleteni u mrznju medju narodima Jugoslavije trebaju goriti u paklu. SVI.

KA
kajinx
21:44 15.09.2010.

Za ono što je napravila trebala je dobiti 40 godina.