NA KOSOVU

Bačena bomba na dvoranu u kojoj je predizborni skup trebao održati Aleksandar Vučić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bačena bomba na dvoranu u kojoj je predizborni skup trebao održati Aleksandar Vučić
03.04.2016.
u 11:10
Prenose to srbijanski mediji koji navode i kako je u vrijeme napada u dvorani bilo desetak radnika koji su montirali pozornicu. U ovome incidentu nije bilo ozlijeđenih
Pogledaj originalni članak

Noćas, oko tri sata poslije ponoći, na dvoranu u Zubin Potoku na Kosovu, gdje je danas predizborni skup trebao održati srbijanski premijer Aleksandar Vučić, bačena je bomba te pucano iz automatskog naoružanja.

Prenose to srbijanski mediji koji navode i kako je u vrijeme napada u dvorani bilo desetak radnika koji su montirali pozornicu. U ovome incidentu nije bilo ozlijeđenih, a u tijeku je i policijski očevid.

- Prvi policijski nalazi govore o tome da je riječ o organiziranom napadu u kojem je sudjelovalo više osoba. Jedan niži čovjek, visine oko metar i sedamdeset, bacio je eksplozivnu napravu, a on ili njegovi pomagači otvorili su vatru iz automatskog naoružanja, rekao je za agenciju Tanjug direktor Ureda za Kosovo i Metohiju pri Vladi Srbije Marko Đurić. 

Dodao je i kako se radi o „opasnom terorističkom aktu koji može imati dalekosežne posljedice“.

O svemu je odmah izvješten i Vučić koji, kako navode mediji, nije odložio posjetu Kosovu.

Potvrdio je to i Đurić koji je rekao da se pripreme odvijaju i dalje i da, za sada, sve ide prema planu ali i kako će konačna odluka biti donijeta u suradnji s stožerom specijalnih policijskih snaga koje su u stalnom zasjedanju ovim povodom.

Ukazao je i kako je prije nekoliko dana zabilježeno uhićenje osoba koje su s velikim količinama eksploziva uhvaćene, a što se sada dovodi u vezu sa određenim pokušajima napada na život Vučića. Inače, Općina Zubin Potom je najzapadnija od tri općine s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova i Metohije.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 102

JU
juraInfidel
11:25 03.04.2016.

sada ce se svi cuditi!a vucic pre dobar covijek!cijeli svoj zivot je proveo u misiji mirenja covjecanstva, i nitko nemoze vjerovati kako netko moze tako nesto napraviti nevinom covijeku!!p.s.nebi se cudio da je on to naredio da se napravi kako bi ispalo da je zrtva!

MA
majer2008
11:28 03.04.2016.

Pa sta prvocira sa skupovima u drugoj drzavi

NE
Neonacionalist
11:48 03.04.2016.

Zašto ga toliko mrze, zašto ga ne vole , ovog čovjeka mira i stabilnosti kojemu je toliko stalo do pomirenja i dobrih odnosa sa svim susjedima , prvo ga zamalo ubiše oni "divlji" muslimani tamo u Srebrenici a sada i ovi još divljiji Albanci , pitaju se tako začuđeni i zgroženi Srbi , pitaju se zašto ih mrze gotovo svi susjedi , NATO koji ih je bombardirao, pa ta EU koja želi da se odreknu svog vjekovnog Kosova i naravno ne pronalaze krivca nigdje u sebi nego u svima ostalima i to pod opravdanjem kako su na meti jer su tobože "mali Rusi na Balkanu - Balkanska Malorusija " , rusofilija zadnjih dodina na najjaču potenciju drma tom Malorusijom jer eto jedino ih oni vole i štite u tom nemilosrdnom i bezobzirnom svijetu u kojem ih svi mrze .