kneginec

Banda kneginečkih osmaša cipelari školsku djecu

Foto: eVaraždin.hr/Varaždinski tjednik
nasilje (1)
Foto: eVaraždin.hr/Varaždinski tjednik
nasilje (1)
Foto: eVaraždin.hr/Varaždinski tjednik
nasilje (1)
27.12.2012.
u 16:14
Provaljuju, kradu, bezobrazni su, tuku djecu koja se već boje i hodati po školskom hodniku. Nitko im ništa ne može. Riječ je o osmašima pojačanim za jednog 21-godišnjaka
Pogledaj originalni članak

Video na kojem se vidi kako snažan i kratko ošišan mladić pred školom u Knegincu Gornjem cipelari dijete koje sklupčano leži na zemlji šokirao je hrvatsku javnost. No ne i same Knegiščance, koji su već mahom upoznati s “banditima”.

– Ništa novoga. Provaljuju, kradu, bezobrazni su, tuku djecu koja se već boje i hodati po školskom hodniku... Nitko im ništa ne može. Riječ je o osmašima pojačanim za jednog 21-godišnjaka – ispričala nam je starija gospođa.

– Ovo s videom nije izolirani slučaj. Riječ je o višestrukim prekršiteljima. Djeca se boje ići po školskom hodniku. Ne mogu svi biti taoci te ekipe koja se iživljava. Imaju razna djela sitnih krađa, “ordiniraju” i po trgovačkom centru – ispričao nam je Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec, no nije nikoga imenovao.

Dodaje da je sve poznato policiji, koja radi svoj posao, to jest piše prijave.

– Trebao bi reagirati Zavod za socijalnu skrb – smatra Kaniški. U varaždinskoj policiji potvrdili su nam da su upoznati sa slučajem premlaćivanja koji je snimljen te da su postupak i videomaterijal predali državnom odvjetništvu. Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva potvrdio nam je da je postupak od 28. studenog kod Općinskog odvjetništva, prijavljen od policije.

– Poduzeli su dokazne radnje i donijet će odluku u tom postupku, gdje su dvojica mlađih maloljetnika prijavljena za nasilničko ponašanje – kaže.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

PU
pucirep
20:16 27.12.2012.

Kakav Jovanović, pa on smišlja uputnik (kurikulum) kojim će ponašanje i razmišljanje uzoritog kardinala Bozanića svesti u prihvatljive okvire. Nema on ništa sa nasiljem u školama i oko njih...njemu su trn u oku vjernici a ne mali nasilnici i bezbožnici!

TI
tia
20:43 27.12.2012.

kad kao nastavnik opomeneš djecu koja se nasilno ponašaju, sljedeći dan su u školi njihovi roditelji, ne kako bi pitali što im djeca rade već da pozovu na red nastavnika koji se usudio pozvati ih na red. čini mi se da i ovi sa slike imaju takve roditelje doma, sramota. baš im je ta neodgojena dječurlija na čast. sigurno će biti u velikom čudu kad ih netko polomi, a to će im se desiti kad, tad.

AB
abendblatt
19:38 27.12.2012.

Zasto tu ne reagira Jovanovic, zasto tu ne uvede reda i pomogne nastavnicima i profesorima svojom zastitom protiv nevaljalih ucenika?.