Uzor drugima

Banka koja bilježi poslovne uspjehe osigurava izvrsne pogodnosti svojim zaposlenicima

Foto: Shutterstock
Banka koja bilježi poslovne uspjehe osigurava izvrsne pogodnosti svojim zaposlenicima
08.07.2024.
u 14:52
I ove je godine Hrvatska poštanska banka osigurala dva prestižna certifikata, kao važne pokazatelje svoje predanosti zaposlenicima i klijentima.
Pogledaj originalni članak

Pozitivan utjecaj na društvo, briga o zaposlenicima, klijentima i okolišu te praćenje poslovnih trendova, kriteriji su koji određuju uspješnom, poslovnu strategiju neke kompanije. Na hrvatskom tržištu, jedno ime ističe se pri zadovoljavanju navedenih kriterija, što dokazuju i dva važna certifikata, kojima se i ove godine okrunila Hrvatska poštanska banka – certifikat  „Tvrtka prijatelj zdravlja” i certifikat „Poslodavac Partner”.

Briga o zdravlju zaposlenika kao ključ kvalitetnog života

Hrvatska poštanska banka svoju je poslovnu strategiju jasno odredila – djelovati odgovorno prema pojedincu i društvu te svojim poslovanjem maksimalno doprinijeti što boljoj kvaliteti života svojih zaposlenika i klijenata. 

Kontinuirano ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života svojih zaposlenika, visoko je na ljestvici prioriteta HPB, što je rezultiralo priznanjem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i ovogodišnjim produženjem certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“, koji se hrvatskim tvrtkama dodjeljuje u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Svoj prvi certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“ Hrvatska poštanska banka dobila je u srpnju 2022. te postala prva banka u Hrvatskoj s ovim važnim priznanjem u segmentu promicanja zdravlja i zaštite na radu.

U razdoblju od dvije godine, koliko je trajala evaluacija navedenog certificiranja, Hrvatska poštanska banka je uložila i u 22 automatska vanjska defibrilatora (AVD), jednostavne prijenosne uređaje koji spašavaju živote u slučaju srčanog zastoja te ih postavila na frekventne lokacije mreže Banke. U prošloj se godini, tako više od 150 zaposlenika educiralo u pružanju prve pomoći i korištenje AVD-a, kako bi u hitnim slučajevima mogli pravilno reagirati i spasiti nečiji život.  Banka je u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu i Rijeci organizirala Poligone zdravlja, na kojima promovira zdravlje i zdrave životne navike, a u planu su i ostale regije.

HPB osigurava redovite sistematske preglede te sustavno radi na promicanju sportskih aktivnosti kroz djelovanje društva HPB Sport. O ključnim temama zaposlenici se mogu informirati na internoj stranici HPB zdravlje, a ponuđene su im i edukacije u sklopu zaštite na radu te unutar internog projekta Zeleni ured.

Zaposlenicima omogućene dodatne edukacije i subvencije za vrtiće

Hrvatska poštanska banka brine i o općem zadovoljstvu i motivaciji svojih zaposlenika, što je prepoznala i SELECTIO Grupa, najpoznatija grupacija za savjetovanje u ljudskim potencijalima. Već osmi put zaredom HPB-u je dodijelila certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u HR sustavima te u transparentnom i objektivnom pristupu pri zapošljavanju.

Od samog procesa zapošljavanja, tijekom kojeg se pristupa svakom klijentu bez predrasuda i diskriminacije – kroz sustavno razrađen selekcijski proces – pa do ulaganja u razvoj profesionalnih vještina i osobnih interesa te brigu o mentalnom zdravlju, Hrvatska poštanska banka prednjači na tržištu hrvatskih poslodavaca. U razvoju kvalitetnih radnih mjesta u Banci se uzimaju u obzir iskustva i povratne informacije zaposlenika te osigurava aktivno sudjelovanje svih zaposlenika u oblikovanju organizacijske kulture.

U radnom se okruženju HPB-a posebno njeguje suradnja unutar i između timova, kao jedan od snažnijih potencijala za inovativna rješenja u poslovanju. Zaposlenici imaju prilike sudjelovati u projektima koji nisu vezani uz njihovo radno mjesto, što doprinosi razvoju vještina i kompetencija te širi iskustvo u novim područjima. Programi unutar Banke – interni prijenos znanja i iskustva Rasadnik znanja te Success stories i implementacija projekta MojaFleksiBanka za rad na daljinu, uvelike doprinose zadovoljstvu i dobrobiti zaposlenika. 

U HPB-u se kontinuirano provode aktivnosti održavanja mentalnog zdravlja zaposlenika, a uz psihološka savjetovanja, koja su im na raspolaganju, iznimna pažnja pridaje se i poslovno-privatnom balansu. Djelatnicima su osigurane subvencije za dječji vrtić te brojne druge potpore, a kroz korporativno volontiranje u programu „Volontiramo za Hrvatsku” postavlja se temelj zajedništva i osobnog razvoja pojedinca, a sve za zajedničku dobrobit potrebitih članova društva.

Briga o klijentima kroz poseban odnos povjerenja

Financijska podrška pri donošenju važnih životnih odluka ili ostvarenju osobnih želja i potreba iznimno je važna u stvaranju odnosa povjerenja s klijentima, što je Hrvatska poštanska banka i prepoznala. U skladu s njihovom misijom „Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj”, u HPB-u su kreirali ponudu gotovinskog nenamjenskog kredita, s niskom kamatnom stopom od 4,95 % godišnje, fiksno za cijelo razdoblje otplate kredita, uz policu osiguranja njegove otplate. Kredit se odobrava na rok otplate do 10 godina i u iznosu do 40.000,00 eura, a možete ga ugovoriti u centru Banke ili ga zatražiti online.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom poštanskom bankom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr