završena podloga

Banožić otkrio kada očekuje odluku o nabavi aviona: Milanović je bio pozvan da sudjeluje

Foto: Danijel Prerad
Zoran Milanović na svečanosti u Petrinji
Foto: Danijel Prerad
Zoran Milanović na svečanosti u Petrinji
Foto: Danijel Prerad
Zoran Milanović
Foto: Danijel Prerad
Zoran Milanović
Foto: Danijel Prerad
Zoran Milanović
14.05.2021.
u 11:33
Komentirao je i Milanovićevu rečenicu u vezi s nabavom aviona i rečenicu u kojoj je spomenuo riječ oteliti. ''Mislim da je to nepristojan odgovor – oteliti. Predsjednik je bio pozvan da sudjeluje u tijelu koje je kreiralo podlogu na temelju koje se odnosi odluka'', kazao je Banožić
Pogledaj originalni članak

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji održana je svečanost u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi. Osim predsjednika Zorana Milanovića, na svečanosti su, među ostalima, bili ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj. Uručene su i beretke pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi. Ministar je nakon završetka svečanosti dao izjavu za medije. Novinare je zanimalo što je s nabavom aviona.

"Svakako postoji određen protokol koji se mora ispoštovati. Povjerenstvo ga je donijelo i mi ćemo na Vladi o tome odlučiti. Naravno da tu ima još raznih aktera, ponajprije zato što znamo da nisu svi avioni stopostotna proizvodnja zemalja iz kojih dolaze, morate te kontakte odvagati i o tome polemizirati", kazao je ministar.

"Također nalazili smo se u vremenu koje je bilo povezano s navedenim potresom, ali i jedan lockdown koji je bio ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj Europi. Vi, kada komunicirate sa zemljama koje su bile dio te ponude, možete uzeti u obzir da nije bilo susreta u onom trenutku kada ste vi to željeli. Sve to rezultiralo je time da je 12.12. međuresorna skupina završila podlogu koja će Vladi poslužiti kao osnova za donošenje odluke. Ja bih rekao da imamo superiorno vrijeme pred sobom, u kojem će odluka biti donesena", kazao je.

Na pitanje kada bi to moglo biti, Banožić je rekao: "Očekujem da će se to dogoditi ovog mjeseca."

Komentirao je i Milanovićevu rečenicu u vezi s nabavom aviona i rečenicu u kojoj je spomenuo riječ oteliti.

"Mislim da je to nepristojan odgovor – oteliti. Predsjednik je bio pozvan da sudjeluje u tijelu koje je kreiralo podlogu na temelju koje se odnosi odluka. Mogao je tako držati za rep, za nogu ili za nešto drugo i sudjelovati u ovom procesu", kazao je Banožić.

"Ja nastojim ostati pristojan čovjek, časno je biti ministar obrane, ministar treba biti takav da izbjegava konflikte. Ne mogu shvatiti da svoje stavove želi prenijeti na hrvatsku vojsku. Naznačeno je tko upravlja vojskom. Nastojim biti pristojan, ali moramo biti svjesni da je vrijeme ispred nas zahtjevno", dodao je.

Ministar je u govoru tijekom prisege istaknuo ulogu Gromova u Domovinskom ratu – od ličkog bojišta, Pounja i Posavine, Banovine,  Dubrovnika te do svih oslobodilačkih akcija u kojima je život izgubilo 205 pripadnika Gromova, a trojica se i dalje vode kao nestala.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

BR
brandogdjejemarija
12:04 14.05.2021.

Imamo predsjednika koji ne želi donijeti doslovno niti jednu odluku na koju ima pravo po a drugima stalno spočitava nerad. A o vremenu dok je bio premijer bolje ne pisati.

Avatar Becarina
Becarina
12:25 14.05.2021.

Predsjednik "svih gradjana svjesno krsi ustav , vodi izbornu kampanju za svoju partiju i sramoti drzavu . Nema tu ni n od neutralnosti a komentari mu ispod svake razine.

DU
Deleted user
12:06 14.05.2021.

Dok agresori nabavljaju svu silu modernog naoružanja i tehnike u Hrvatskoj vrijeme stalo,mjerodavni dobro znaju zašto to rade,ali i birači znaju kako će glasovati na idućim izborima vrednujući učinjeno.