Strategija za Afganistan

Barack Obama daje rok od tri godine za kraj rata u Afganistanu

Foto: AFP
Barack Obama daje rok od tri godine za kraj rata u Afganistanu
01.12.2009.
u 19:13
Američki predsjednik Obama u strategiji za okončanje rata planira poslati još 34.000 vojnika u Afganistan što će stajati 30 milijardi dolara godišnje.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama planira zaključiti rat u Afganistanu i povući glavninu američkih trupa u roku od tri godine, kazao je viši američki dužnosnik za CNN uoči Obamina govora o Afganistanu na vojnoj akademiji West Point.

Očekuje se da će kao dio strategije Obama u Afganistan poslati još 34.000 vojnika, čime će broj američkih trupa porasti na 100.000. Novi vojnici trebali bi biti raspoređeni u roku od šest mjeseci.

Dodatni broj vojnika u Afganistanu Amerikance će stajati 30 milijardi dolara godišnje pa se očekuje da bi Obama mogao biti suočen s otporom i iz republikanskih i iz demokratskih redova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MM
Mladen Miletić
20:19 01.12.2009.

Afganistan što će stajati 30 milijardi dolara godišnje. Za nas nikakav problem kao zadnji put kada primjetimo da nam nestanu Bilijarde zatvorimo jednog senilnog starca kažemo naivnom svjetu on nas je pokrao našatampamo noavu rundu dolara za novi rat negdje drugdje ! Kod nas nema inflacije i ako stalno štampamo koliko hočemo tko nas kontrolira ?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
22:49 01.12.2009.

Američka strategija bi trebala biti potpuno povlačenje iz Afganistana uz oduzimanje nuklearnog oružija Pakistanu, kako ga se nebi dočepao Taliban nakon što osvoji Pakistan i Afganistan... Radikalni islam bi se našao na granici s Rusijom, što bi Ruse dodatno zaposlilo, prestali bi bacati klipove pod noge i na neko vrjeme ostavili na miru Europu. Irak isto napustiti, a prije nego što ga osvoji Iran, uzeti Izrael u NATO.

MM
Mladen Miletić
20:16 01.12.2009.

Barack Obama daje rok od tri godine za kraj rata u Afganistanu, jel ako su Rusi 10 godina ratovali mi čemo 13 i pobjediti decimirati operirati bosonoge.. iz naših aviona i drugih letilica koje gledaju traže još tih par preživjelih.. Posle nas udovica i siročadi za izvoz, kao i presretne demokracije u muslimana...