Večernji edicija predstavlja vam drugu knjigu recepata Veljka Barbierija iz trosveščanog niza pod nazivom “Večernje bajke o hrani”. Druga knjiga u prodaji je od sutra i cijela je posvećena pričama i receptima za ribe, školjke i žabe.
Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u “Večernjem listu”. U njima ćete naći mnoštvo i te kako zanimljivih priča, kako iz davnine tako i suvremenih, legendi i stvarnih događaja koji se uvijek dotiču hrane. No oni su samo svojevrstan uvod u ono što je najvažnije – u velik broj iznimnih recepata svih vrsta. Prva knjiga u prodaji je od prošlog tjedna i u njoj su recepti za svakovrsna predjela, juhe, rižu, tjesteninu, povrće i gljive.
Treća izlazi za tjedan dana s receptima za meso, perad i divljač. Barbieri je autor brojnih romana, zbirki pripovijedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radio i televizijskih dramskih djela u kojima obrađuje europsku i sredozemnu baštinu, posebice Dalmacije.
Njegov najpoznatiji roman “Epitaf carskog gurmana”, koji upravo gastronomiju uzima kao polazište i ishodište radnje, u biblioteci “Večernjeg lista” 2004. godine tiskan je u nakladi od 200.000 primjeraka, što je rekord jednog izdanja proznog djela u povijesti hrvatske književnosti. U ovom najnovijem djelu Barbierijeve su priče bajkovite, ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkovit svijet užitaka!
Više na Večernji shop