nije nemoguće

Baričević: Vlada ima još 10 radnih dana da izbjegne sankcije!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Branko Baričević (1)
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
'04.04.2013., Trg svetog Marka, Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Vesna Pusic, Zoran Milanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
milanovic reding
Foto: Borna Filic/PIXSELL
vivane reding trst (1)
18.09.2013.
u 23:15
Nije puno vremena, ali ja mislim da je to dovoljno vremena i da možemo reći, ako želimo biti optimisti, da možemo naći rješenje u tih 10 dana, napomenuo je Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske komisije u RH
Pogledaj originalni članak

Hrvatska Vlada shvaća ozbiljnost situacije i značaj upozorenja Europske komisije oko uvođenja sankcija zbog slučaja ''lex Perković'', smatra Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske komisije u RH.

Ostalo još 10 dana

U večerašnjem Dnevniku 3 HTV-a Baričević je istaknuo kako Hrvatskoj ostaje još 10 radnih dana da izbjegne sankcije.

- Danas je krenuo zadnji dio, predstupanje tih mjera na snagu. Dakle 10 radnih dana preostaje pred nama. Zemlje članice su obaviještene od strane Komisije danas. Nije puno vremena, ali ja mislim da je to dovoljno vremena i da možemo reći, ako želimo biti optimisti, da možemo naći rješenje u tih 10 dana - napomenuo je Baričević.

- Očekujemo što skorije usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s onim Europske unije - kazao je i ponovio kako EK očekuje da Hrvatska bezuvjetno primjeni ono što je potpisala.

Milanović protiv, Pusić za

Nakon što je EK pokrenula sankcije protiv RH jer zakon o uhidbenom nalogu nije u skladu s europskom pravnom stečevinom, premijer Zoran Milanović jučer je potvrdio da ne namjerava mijenjati sporni zakon. Stoga se njegova izmjena nije našla na sutrašnjem dnevnom redu sjednice Vlade. Za razliku od premijera, potpredsjednica Vlade Vesna Pusić i dalje inzistira na promjeni zakona no, tvrdi, vladajuća koalicija još nije došla u pitanje zbog činjenice da bi izmjene zakona trebale stupiti na snagu tek 15. srpnja sljedeće godine.

>>Pusić o sankcijama: Nije gotovo dok nije gotovo!

>>Ne računajte na HNS za 'lex Perković'

>>EK pokrenula mjere pojačanog nadzora i zamrzavanja novca

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.